" Τεστ αντοχής" στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι

"Τεστ αντοχής" ετοιμάζει η Βουλγαρία στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας.

 

 

Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΝΕΚ), Κρασιμίρ Παρβάνοφ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του "Κοζλοντούι", Κονσταντίν Ντιμιτρόφ, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού, Αλεξάνταρ Νικόλοφ, και τον επικεφαλής της διεύθυνσης ασφάλειας του σταθμού, Μίτρκο Γιάνοφ.

 

Ο έλεγχος που θα διεξαχθεί αφορά, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία του σταθμού, τα συστήματα ασφαλείας και την τοποθεσία των εγκαταστάσεων.

 

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας θα ενημερωθεί για το τεστ αντοχής και θα προσκληθούν εμπειρογνώμονες για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

 

Μόλις ολοκληρωθεί το τεστ αντοχής, η Βουλγαρία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα και αναμένεται να προτείνει την ένταξη του "τύπου" του τεστ αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στο Κοζλοντούι, στα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής των πυρηνικών αντιδραστήρων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σε περίπτωση που τεθούν επιπλέον θέματα ασφαλείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Βουλγαρία είναι πρόθυμη να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα και να εφαρμόσει ό,τι ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.