" Τεστ αντοχής" στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι

"Τεστ αντοχής" ετοιμάζει η Βουλγαρία στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας.

 

 

Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΝΕΚ), Κρασιμίρ Παρβάνοφ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του "Κοζλοντούι", Κονσταντίν Ντιμιτρόφ, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού, Αλεξάνταρ Νικόλοφ, και τον επικεφαλής της διεύθυνσης ασφάλειας του σταθμού, Μίτρκο Γιάνοφ.

 

Ο έλεγχος που θα διεξαχθεί αφορά, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία του σταθμού, τα συστήματα ασφαλείας και την τοποθεσία των εγκαταστάσεων.

 

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας θα ενημερωθεί για το τεστ αντοχής και θα προσκληθούν εμπειρογνώμονες για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

 

Μόλις ολοκληρωθεί το τεστ αντοχής, η Βουλγαρία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα και αναμένεται να προτείνει την ένταξη του "τύπου" του τεστ αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στο Κοζλοντούι, στα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής των πυρηνικών αντιδραστήρων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σε περίπτωση που τεθούν επιπλέον θέματα ασφαλείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Βουλγαρία είναι πρόθυμη να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα και να εφαρμόσει ό,τι ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.