Αύξηση εισροών στην ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων

Σε 12 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Ιανουάριο του 2011 οι καθαρές εισροές στην ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων (ΟΣΕΚΑ), σε σχέση με τα 19 δισ. ευρώ καθαρών εκροών του Δεκεμβρίου. Η αύξηση στις εισροές των ΟΣΕΚΑ, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) οφείλεται στις μειωμένες εκροές κεφαλαίων στην κατηγορία των Διαχείρισης Διαθεσίμων, και στην εισροή κεφαλαίων στα Ομολογιακά και Μικτά αμοιβαία κεφάλαια (ΑΚ).

 

 

Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός Διαχείρισης Διαθεσίμων) κατέγραψαν αύξηση στην εισροή νέων κεφαλαίων σε 23 δισ. ευρώ σε σχέση με 19 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο. Τα Μετοχικά ΑΚ συνέχισαν να έχουν εισροές κεφαλαίων οι οποίες ανήλθαν στα 9 δισ. ευρώ. Τα Ομολογιακά ΑΚ παρουσίασαν και πάλι εισροές κεφαλαίων 2 δισ. ευρώ σε σχέση με τις εκροές των 7 δισ.ευρώ του Δεκεμβρίου. Τα Μικτά ΑΚ είχαν κι αυτά εισροές κεφαλαίων ύψους 4 δισ.ευρώ.

 

Τα ΑΚ Διαχείρισης Διαθεσίμων είχαν μειωμένες εκροές 11 δισ.ευρώ, σε σχέση με τα 37 δισ. ευρώ εκροών του Δεκεμβρίου, αντικατοπτρίζοντας τη μεταβολή από τις αυξημένες εκροές στο τέλος του 2010 στις εισροές κεφαλαίων στις αρχές του Ιανουαρίου.

 

Το σύνολο των μη ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 13 δισ.ευρώ, σημαντικά λιγότερες από τα 30 δισ.ευρώ του Δεκεμβρίου. Αυτό το μειωμένο επίπεδο εισροών αντανακλάται και σε χαμηλότερο επίπεδο εισροών στα special funds τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές (πχ. Συνταξιοδοτικά ταμεία) - 12 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο σε σχέση με τα 30 δισ.ευρώ του Δεκεμβρίου.

 

Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ ανήλθε στα 5.852 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου, παρουσιάζοντας μικρή μείωση ύψους 0,6% σε σχέση με το τέλος Δεκεμβρίου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Media

Τέλος στον ενημερωτικό ραδιοσταθμό News 24/7 - Γίνεται μουσικός

Τέλος στον ενημερωτικό ραδιοσταθμό News 24/7 - Γίνεται…

Με μία ανακοίνωση στην οποία καταλογίζει ευθύνη στην "Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης", η...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.