Ο προϋπολογισμός θα οδηγήσει σε εκλογές τον Καναδά

Σε θρίλερ εξελίσσεται η σημερινή κατάθεση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού γιά το 2011-2012 στο Κοινοβούλιο της Οτάβας, καθώς εάν δεν υπερψηφιστεί --κάτι που ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών--, πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.

 

 

Μέχρι τώρα οι Φιλελεύθεροι (αξιωματική αντιπολίτευση) και το Μπλοκ Κεμπεκουά έχουν διαμηνύσει πως θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό και επομένως η "διάσωση" ή η πτώση της κυβέρνησης επαφίεται στο Νεοδημοκρατικό Κόμμα. Σε περίπτωση που το τελευταίο καταψηφίσει τον προϋπολογισμό η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες.

 

Χθες η κυβέρνηση των Συντηρητικών άρχισε να διαρρέει πληροφορίες προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη του Νεοδημοκρατικού κόμματος και να αποφευχθούν οι εκλογές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση πρόκειται να διαθέσει 400 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα ανάκαμψης--που ήταν από τα κύρια αιτήματα των Νεοδημοκρατών προκειμένου να ψηφίσουν το νέο προϋπολογισμό.

 

Το πρόγραμμα ανάκαμψης, κατά τις πληροφορίες αυτές, θα προσφέρει 5.000 δολάρια σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τα συστήματα ενέργειας στο σπίτι τους. Ο προϋπολογισμός θα περιέχει ενίσχυση των συντάξεων της τάξης των 600 δολαρίων για τους άγαμους πολίτες και 480 δολαρίων για τα ζευγάρια. Η κυβέρνηση προτίθεται να παραγράψει δάνεια ύψους 40.000 δολαρίων για τους φοιτητές της Ιατρικής και 20.000 δολαρίων στους φοιτητές της Νοσοκομειακής Περίθαλψης, για όσους επιλέξουν να εργασθούν σε αγροτικές περιοχές.

 

Παρά τις παροχές που υπόσχεται, ο νέος προϋπολογισμός της κυβέρνησης μειοψηφίας των Συντηρητικών δεν αποκλείεται καταψηφισθεί, κάτι που θα εξαρτηθεί από την θέση του ηγέτη των Νεοδημοκρατών Τζακ Λέιτον σήμερα.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.