Ραδιενέργεια σε γάλα και μπρόκολα από νομούς κοντα στη Φουκοσίμα

Σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν, σήμερα, ότι εντόπισαν ποσοστά ραδιενέργειας σε μεγαλύτερη του φυσιολογικού ποσότητα στο φρέσκο γάλα και στα μπρόκολα, που προέρχονται από τους νομούς που βρίσκονται κοντά στην πυρηνική μονάδα Νταϊτσί, στη Φουκουσίμα.

 

Το μολυσμένο με ραδιενέργεια γάλα προερχόταν από το νομό του Ιμπαράκι, ενώ τα μπρόκολα από το νομό της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται η προβληματική πυρηνική μονάδα.

 

Αμφότεροι οι νομοί ανήκουν στην παραλιακή ζώνη της νήσου Χονσού, που καταστράφηκε από τον ισχυρότατο σεισμό και το πολύ μεγάλο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

 

Γαλλική πρωτοβουλία

 

Η γαλλική κυβέρνηση κατέστησε σήμερα σαφές ότι θα επιδιώξει "να γίνεται ένας συστηματικός έλεγχος", στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, στα νωπά προϊόντα της Ιαπωνίας. Ήδη, το Παρίσι διαβίβασε το ανωτέρω αίτημά του στην Επιτροπή των Βρυξελλών, όπως αναγγέλθηκε από το υπουργείο Γεωργίας στο Παρίσι.

 

Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας εξέφρασε την ευχή μία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό "να ληφθεί το ταχύτερο δυνατόν".

 

Στη Γαλλία, έχουν συστηματοποιηθεί ήδη οι έλεγχοι για την εισαγωγή των ιαπωνικών ψαριών και οστρακοειδών. Εκτιμάται, όμως, ότι μία γενική απαγόρευση εισαγωγής σε αυτό το χρονικό στάδιο θα ήταν άτοπη.

 

-Στο φρέσκο γάλα και στο σπανάκι, που συλλέγονται σε μικρή απόσταση από την πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα, έχουν παρατηρηθεί ποσοστά ραδιενέργειας ανώτερα του φυσιολογικού ήδη από το Σάββατο. Κρέας και γαλακοτομικά προϊόντα Ιαπωνίας δεν εισάγονται στη Γαλλία.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.