Ραδιενέργεια σε γάλα και μπρόκολα από νομούς κοντα στη Φουκοσίμα

Σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν, σήμερα, ότι εντόπισαν ποσοστά ραδιενέργειας σε μεγαλύτερη του φυσιολογικού ποσότητα στο φρέσκο γάλα και στα μπρόκολα, που προέρχονται από τους νομούς που βρίσκονται κοντά στην πυρηνική μονάδα Νταϊτσί, στη Φουκουσίμα.

 

Το μολυσμένο με ραδιενέργεια γάλα προερχόταν από το νομό του Ιμπαράκι, ενώ τα μπρόκολα από το νομό της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται η προβληματική πυρηνική μονάδα.

 

Αμφότεροι οι νομοί ανήκουν στην παραλιακή ζώνη της νήσου Χονσού, που καταστράφηκε από τον ισχυρότατο σεισμό και το πολύ μεγάλο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

 

Γαλλική πρωτοβουλία

 

Η γαλλική κυβέρνηση κατέστησε σήμερα σαφές ότι θα επιδιώξει "να γίνεται ένας συστηματικός έλεγχος", στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, στα νωπά προϊόντα της Ιαπωνίας. Ήδη, το Παρίσι διαβίβασε το ανωτέρω αίτημά του στην Επιτροπή των Βρυξελλών, όπως αναγγέλθηκε από το υπουργείο Γεωργίας στο Παρίσι.

 

Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας εξέφρασε την ευχή μία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό "να ληφθεί το ταχύτερο δυνατόν".

 

Στη Γαλλία, έχουν συστηματοποιηθεί ήδη οι έλεγχοι για την εισαγωγή των ιαπωνικών ψαριών και οστρακοειδών. Εκτιμάται, όμως, ότι μία γενική απαγόρευση εισαγωγής σε αυτό το χρονικό στάδιο θα ήταν άτοπη.

 

-Στο φρέσκο γάλα και στο σπανάκι, που συλλέγονται σε μικρή απόσταση από την πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα, έχουν παρατηρηθεί ποσοστά ραδιενέργειας ανώτερα του φυσιολογικού ήδη από το Σάββατο. Κρέας και γαλακοτομικά προϊόντα Ιαπωνίας δεν εισάγονται στη Γαλλία.


protoselida

World Business

Εκτοξεύεται η μετοχή της Delphi Technologies

Εκτοξεύεται η μετοχή της Delphi Technologies

Άλμα 53% καταγράφει η μετοχή της Delphi Technologies στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η BorgWarner Inc...

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o Κόμπι Μπράιαντ

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o…

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.