Τεράστιο το κόστος καταστροφής στην Ιαπωνία

Στα 15 με 25 τρισεκατομμύρια γιεν (217,4 δισεκατομμύρια ευρώ), περίπου, εκτιμάται το κόστος των καταστροφών από το σεισμό και το τσουνάμι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, της χώρας.

 

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, πως το συνολικό κόστος των καταστροφών, που προκάλεσε ο σεισμός των 9 Ρίχτερ και το τεράστιο τσουνάμι, το οποίο έπληξε τη βόρειο-ανατολική περιοχή της χώρας, στις 11 Μαρτίου, θα είναι τεράστιο και θα κυμανθεί ανάμεσα στα 185 έως 308 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα του ΝΙΚΚΕΙ.

 


Οι εκτιμήσεις αυτές καλύπτουν ζημιές σε δρόμους, κατοικίες, εργοστάσια και άλλες υποδομές, αλλά όχι την χαμένη οικονομική δραστηριότητα από τις διακοπές ρεύματος και το κόστος των ζημιών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καθώς και τις επιπτώσεις των διακυμάνσεων στις χρηματαγορές.

 

"Οι επιπτώσεις από τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος είναι πιθανό να αποδειχτούν ιδιαίτερα σημαντικές", τόνισε ο Φουμιχίρα Νισιζάκι, επικεφαλής των μακροοικονομικών αναλύσεων του υπουργικού συμβουλίου.

 

"Οι εκτιμήσεις μας δεν λαμβάνουν υπ'όψιν τις επιπτώσεις από το πυρηνικό ατύχημα, συμπεριλαμβανομένων και των φημών που σχετίζονται με τη διαρροή ραδιενέργειας", πρόσθεσε.

 

Ο ίδιος υπογράμμισε την αβεβαιότητα που υπάρχει για το πώς η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας στην Ιαπωνία θα αντιδράσουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Καόρου Γιοσάνο, θα παρουσιάσει την εκτίμηση στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αποκαλύπτει το ίδιο το δημοσίευμα.

 

Εν τω μεταξύ, οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, χορηγούν έκτακτη δανειοδότηση ύψους 1.000.000 γιεν στην εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας για να αντιμετωπίσει τις ζημιές στο δίκτυο, από την καταστροφή.

 

Χρηματοδοτήσεις

 

Τα ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά συγκροτήματα της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων των τριών μεγάλων, όπως αποκαλούνται, τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, σκέφτονται να ενισχύσουν με χρηματοδότηση ύψους μεγαλύτερου του ενός τρισεκατομμυρίου γιέν, ως έκτακτη δανειοδοσία, την εθνική Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο (TEPCO), ωστε να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση στο δίκτυο της χώρας, από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι.

 

Οι τράπεζες, σύμφωνα με πηγές, θα μπορούσαν να αρχίσουν τη χορηγία των κεφαλαίων, μέχρι τα τέλη του μηνός.


protoselida

Media

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Με σκοπό την διεκδίκηση εκ μέρους του δημοσιογραφικού κλάδου δίκαιου μεριδίου από τα υπερκέρδη που...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.