Τεράστιο το κόστος καταστροφής στην Ιαπωνία

Στα 15 με 25 τρισεκατομμύρια γιεν (217,4 δισεκατομμύρια ευρώ), περίπου, εκτιμάται το κόστος των καταστροφών από το σεισμό και το τσουνάμι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, της χώρας.

 

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, πως το συνολικό κόστος των καταστροφών, που προκάλεσε ο σεισμός των 9 Ρίχτερ και το τεράστιο τσουνάμι, το οποίο έπληξε τη βόρειο-ανατολική περιοχή της χώρας, στις 11 Μαρτίου, θα είναι τεράστιο και θα κυμανθεί ανάμεσα στα 185 έως 308 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα του ΝΙΚΚΕΙ.

 


Οι εκτιμήσεις αυτές καλύπτουν ζημιές σε δρόμους, κατοικίες, εργοστάσια και άλλες υποδομές, αλλά όχι την χαμένη οικονομική δραστηριότητα από τις διακοπές ρεύματος και το κόστος των ζημιών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καθώς και τις επιπτώσεις των διακυμάνσεων στις χρηματαγορές.

 

"Οι επιπτώσεις από τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος είναι πιθανό να αποδειχτούν ιδιαίτερα σημαντικές", τόνισε ο Φουμιχίρα Νισιζάκι, επικεφαλής των μακροοικονομικών αναλύσεων του υπουργικού συμβουλίου.

 

"Οι εκτιμήσεις μας δεν λαμβάνουν υπ'όψιν τις επιπτώσεις από το πυρηνικό ατύχημα, συμπεριλαμβανομένων και των φημών που σχετίζονται με τη διαρροή ραδιενέργειας", πρόσθεσε.

 

Ο ίδιος υπογράμμισε την αβεβαιότητα που υπάρχει για το πώς η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας στην Ιαπωνία θα αντιδράσουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Καόρου Γιοσάνο, θα παρουσιάσει την εκτίμηση στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αποκαλύπτει το ίδιο το δημοσίευμα.

 

Εν τω μεταξύ, οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, χορηγούν έκτακτη δανειοδότηση ύψους 1.000.000 γιεν στην εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας για να αντιμετωπίσει τις ζημιές στο δίκτυο, από την καταστροφή.

 

Χρηματοδοτήσεις

 

Τα ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά συγκροτήματα της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων των τριών μεγάλων, όπως αποκαλούνται, τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, σκέφτονται να ενισχύσουν με χρηματοδότηση ύψους μεγαλύτερου του ενός τρισεκατομμυρίου γιέν, ως έκτακτη δανειοδοσία, την εθνική Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο (TEPCO), ωστε να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση στο δίκτυο της χώρας, από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι.

 

Οι τράπεζες, σύμφωνα με πηγές, θα μπορούσαν να αρχίσουν τη χορηγία των κεφαλαίων, μέχρι τα τέλη του μηνός.


protoselida

World Business

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε…

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Άνθρωποι τέθηκαν από γιατρούς σε αναστολής ζωτικών λειτουργιών (suspended animation- κατάσταση «χειμερίας νάρκης») για πρώτη...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.