Στις Βρυξέλλες ο Α. Κυπριανού για το Κυπριακό

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον δεύτερο να δεσμεύεται να συμβάλλει στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε, ταυτόχρονα, την επιθυμία της Κομισιόν να λυθεί το Κυπριακό το συντομότερο, τονίζοντας ότι όσο παρέρχεται ο χρόνος, τόσο πιο πολύπλοκα γίνονται τα ζητήματα.

 

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση που θα βασίζεται σε αρχές επανέλαβε ο κ. Κυπριανού τονίζοντας ότι: «Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με πάρα πολλή ευελιξία σε ζητήματα τακτικής, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε διαδικασίες, ούτε τελική λύση που να αφίστανται από τις βασικές αρχές, τις οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη διεθνή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα».

 

Το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο και των επαφών του κυρίου Κυπριανού με τους προέδρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτζ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι.

 

Με τον κύριο Σουλτζ, ο κύριος Κυπριανού αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά και τις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

 

Ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, οι κύριοι Κυπριανού και Σουλτζ παρατήρησαν ότι "η Άγκυρα έχει πάψει να επιδεικνύει το ίδιο ενδιαφέρον και σημείωσαν ότι αυτή η αλλαγή πλεύσης θα έχει επιπτώσεις στο Κυπριακό".

 

Ο Μάρτιν Σουλτζ θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 31 Μαρτίου, για διεξοδική συζήτηση επί του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.