Κόσμος

Στις Βρυξέλλες ο Α. Κυπριανού για το Κυπριακό

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον δεύτερο να δεσμεύεται να συμβάλλει στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε, ταυτόχρονα, την επιθυμία της Κομισιόν να λυθεί το Κυπριακό το συντομότερο, τονίζοντας ότι όσο παρέρχεται ο χρόνος, τόσο πιο πολύπλοκα γίνονται τα ζητήματα.

 

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση που θα βασίζεται σε αρχές επανέλαβε ο κ. Κυπριανού τονίζοντας ότι: «Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με πάρα πολλή ευελιξία σε ζητήματα τακτικής, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε διαδικασίες, ούτε τελική λύση που να αφίστανται από τις βασικές αρχές, τις οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη διεθνή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα».

 

Το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο και των επαφών του κυρίου Κυπριανού με τους προέδρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτζ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι.

 

Με τον κύριο Σουλτζ, ο κύριος Κυπριανού αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά και τις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

 

Ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, οι κύριοι Κυπριανού και Σουλτζ παρατήρησαν ότι "η Άγκυρα έχει πάψει να επιδεικνύει το ίδιο ενδιαφέρον και σημείωσαν ότι αυτή η αλλαγή πλεύσης θα έχει επιπτώσεις στο Κυπριακό".

 

Ο Μάρτιν Σουλτζ θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 31 Μαρτίου, για διεξοδική συζήτηση επί του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή