Προγράμματα 52 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας Προτεινόμενο

Δύο προγράμματα αξίας 52 εκ. ευρώ θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας στον αγώνα κατά της ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους αντιπεριφερειάρχες.

 

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, τα 30 εκατομμύρια θα διατεθούν για την απορρόφηση 9,5 χιλιάδων ανέργων σε έργα κοινωνικής εργασίας και τα 22 εκ. για τη χρηματοδότηση τοπικών προγραμμάτων στήριξης της ανάπτυξης.

 

Η επιλογή των ανέργων, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε έργα κοινωνικής εργασίας δήμων, νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και άλλων φορέων, θα γίνει με μοριοδότηση.

 

 

Τα προγράμματα αυτά έχουν διάρκεια δυο χρόνων και όπως επισήμανε η κ. Κατσέλη, η κοινωνική εργασία είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε 24 μεγάλες πόλεις που έχουν υψηλή ανεργία, στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, είπε ότι το πρόβλημα της ανεργίας και των κλειστών καταστημάτων έχει πάρει μεγάλη διάσταση στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπισή του.

 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Φίλκεραμ Τζόνσον, που είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο και πραγματοποιούν κατάληψη, με στόχο να συναντηθούν με την υπουργό.

 

Οι εργαζόμενοι, κρατώντας πανό, εισήλθαν στο χώρο της συνάντησης της υπουργού με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, φώναξαν συνθήματα, όπως "θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία" και απαίτησαν να τους ακούσει η υπουργός.

 

Τελικά, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συνομίλησε με την κ. Κατσέλη και την ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Διαβάστε επίσης: Κάτω ο πληθωρισμός μοιραία πάνω η ανεργία


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.