Το 2013 το αεροδρόμιο Χίου

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα γίνει η δημοπράτηση και μέσα στο 2013 θα έχει γίνει το έργο, εκτιμά το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τερματικού Σταθμού του κρατικού αερολιμένα της Χίου.

 

Προϋπόθεση, βέβαια, για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός είναι να έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις, εθνικές και κοινοτικές.

 

Με έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, αναφέρει ότι το κόστος του έργου εκτιμάται στα 3.000.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν επεκτάσεις στο κτίριο, να γίνει αναδιαρρύθμιση της αίθουσας διακίνησης επιβατών, βελτίωση των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης κοινού με εγκαταστάσεις ΑμΕΑ, νέοι χώροι υγιεινής κ.λπ. Ο υφυπουργός αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο τερματικός σταθμός θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 250 επιβατών ανά κατεύθυνση κατά την τυπική ώρα αιχμής, ενώ, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για την αεροπορική κίνηση, το 2009 και το 2010 εξυπηρετήθηκαν 180 επιβάτες ανά κατεύθυνση.

 

Ενημέρωση για τα έργα βελτίωσης, αναδιαρρύθμισης και επέκτασης του Τερματικού Σταθμού στο αεροδρόμιο της Χίου είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μουσουρούλης.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.