Επαφές Γερουλάνου στις ΗΠΑ για τουρισμό και επενδύσεις

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο υπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, όπου είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με σωματεία συνταξιούχων των ΗΠΑ, που αριθμούν 65 εκατομμύρια μέλη, αλλά και με ενώσεις Αμερικανοεβραίων.

 

Και οι δύο πλευρές δηλώνουν την πρόθεση τους να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για επενδύσεις σε γήπεδα γκολφ.

 

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα όλο το χρόνο και προορισμούς όλης της επικράτειας και όχι μόνο τους δημοφιλείς.

 

Επίσης οι συνταξιούχοι είναι λάτρεις της κρουαζιέρας και ανήκουν στην ομάδα των τουριστών που επιθυμεί να επενδύσει και για αγορά τουριστικής κατοικίας.

 

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο αλλοδαποί τουρίστες επιθυμούν να αγοράσουν εξοχική κατοικία στη Ελλάδα σε οργανωμένες μονάδες.

 

Ιδιαίτερη ζήτηση για αγορά εξοχικών ακινήτων δείχνουν και οι Ρώσοι που επισκέπτονται την Ελλάδα -και έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις γης κυρίως στην Κρήτη- ενώ για την επόμενη διετία εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί ο αριθμός των αφίξεων από τη Ρωσία, και για το λόγο αυτό το υπουργείο Πολιτισμού- Τουρισμού ανοίγει τρία νέα γραφεία έκδοσης βίζας σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

 

Από τις ιδιαίτερα δυναμικές για την Ελλάδα θεωρείται η αορά της Ρωσίας και είναι ενδεικτικό ότι η άνοδος των αφίξεων το 2010 ήταν της τάξεως του 55%. Οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Ελλάδας ανήλθαν από 251.000 το 2009, σε 415.000 στο εννεάμηνο του 2010.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

SZ: Καλύτερα ένα μικρό βήμα στο προσφυγικό, παρά τίποτα

SZ: Καλύτερα ένα μικρό βήμα στο προσφυγικό, παρά…

Παρά το ότι η σύνοδος των υπoυργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Ελσίνκι για μια...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.