Ναι στις επιδρομές λέει ο λαός της Αμερικής

Υπέρ των αμερικανικών και συμμαχικών επιδρομών στην Λιβύη για την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού με στόχο την προστασία των αμάχων από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, τάσσεται το 60% των Αμερικανών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 975 ενηλίκων.

 

Αποτελέσματα δημοσκόπησης


Το 48% των ερωτηθέντων περιγράφει την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα στις επιχειρήσεις αυτές ως "προσεκτική και συναινετική", 36% ως "αναποφάσιστη και αμφιταλαντευόμενη" και 17% ως "σθεναρή και αποφασιστική".

 

Το 79% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να προσπαθήσουν να εκδιώξουν τον Καντάφι από την εξουσία.

 

Οι Αμερικανοί βλέπουν τον Ομπάμα κάτω από ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα από αυτό που έβλεπαν τον προκάτοχό του Τζορτζ Μπους, ο οποίος κήρυξε τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

 

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι (ο Ομπάμα) θεωρείται πιο συναινετικός στην προσέγγισή του και αυτό τον διαφοροποιεί στα μάτια των Αμερικανών από τον προκάτοχό του", επισημαίνει η Τζούλια Κλαρκ, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας Ipsos.

 

Από τους ερωτηθέντες μόνο το 7% τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στη Λιβύη. Το 20% πιστεύει πως σε περίπτωση που δεν έχουν αποτέλεσμα οι αεροπορικές επιδρομές θα πρέπει να αναπτυχθούν ειδικές δυνάμεις, το 25% ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο ειρηνευτικός μηχανισμός του ΟΗΕ και το 23% επιμένει ότι πρέπει να ενταθούν οι αεροπορικές επιθέσεις.

 

"Όλοι πιστεύουν ότι ο Καντάφι πρέπει να φύγει, αλλά είναι απόλυτα αντίθετοι στην ιδέα να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις", τόνισε η Κλαρκ, επισημαίνοντας ότι η ιδέα ενός τρίτου μετώπου συγκρούσεων, μετά τον Ιράκ και το Αφγανιστάν, δεν έχει καμιά υποστήριξη από την πλευρά του αμερικανικού λαού.


protoselida

World Business

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η Brookstreet

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η…

Αποκλειστικό σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το επενδυτικό Fund Brookstreet Equity Partners LLP με την Gizelis Robotics,...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.