"Ο πόλεμος δεν τελείωσε, θα συνεχιστούν οι επιδρομές"

Θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά στρατιωτικών στόχων στη Λιβύη, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου ΥΠΕΞ Αλέν Ζιπέ στο ραδιόφωνο RTL.

 

Ο γάλλος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι ο πόλεμος δεν τελείωσε, ενώ ερωτηθείς για τη διάρκεια που μπορεί να έχει η όλη επιχείρηση, απάντησε πως θα συνεχισθεί για όσο χρόνο είναι απαραίτητο.

 

Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολίτες υπήρξαν θύματα των επιδρομών του συνασπισμού.

 

Επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στους στρατιωτικούς στόχους και σε τίποτε άλλο υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε ότι οι επιχειρήσεις αποβλέπουν παράλληλα στο να διευκολύνουν τους εξεγερθέντες για να επανακτήσουν έδαφος.

 

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΝΑΤΟ, ο υπουργός εξήγησε ότι η Γαλλία συμφωνεί απόλυτα να ανατεθεί στην Ατλαντική Συμμαχία η ευθύνη εποπτείας του αποκλεισμού του εναέριου χώρου της Λιβύης, ρόλο για τον οποίο έχει ήδη προετοιμασθεί.

 

Το Παρίσι όμως επιμένει ότι η "πολιτική ηγεσία" των επιχειρήσεων, θα πρέπει να παραμείνει στους επικεφαλής του Συνασπισμού.

 

Αναφερόμενος στη σημερινή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Αλέν Ζιπέ υποστήριξε ότι θα πρέπει να ενταχθεί στην ατζέντα και η συζήτηση για "την επόμενη φάση".

 

"Η επόμενη φάση" είπε, " θα είναι μια πρωτοβουλία για την ειρήνη. Θα πρέπει από τώρα να σκεφθούμε πως θα οργανώσουμε την ειρήνη, πως θα συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναν εθνικό διάλογο ανάμεσα στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο με πιθανές άλλες πολιτικές δυνάμεις, καθ' ότι υπάρχουν πολλές παραδοσιακές αρχές στη Λιβύη".

 

Παρ' ότι στην απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν αναφέρεται ως στόχος η πτώση του Καντάφι, ο Ζιπέ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δικτάτορας --τον οποίο χαρακτήρισε "τρελό"--, δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα.

 

"Είμαι πεπεισμένος ότι στην Τρίπολη, ορισμένοι αρχίζουν να προβληματίζονται και να αναρωτιούνται για το κατά πόσον μπορούν να συνεχίσουν με έναν δικτάτορα τον οποίο, αποφεύγοντας ακραίες εκφράσεις, θα έλεγα απλώς τρελό".

 

Συμπλήρωσε λέγοντας: "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι με όσα έχουν συμβεί τελευταία στον αραβικό κόσμο, υπάρχει η όποια πιθανότητα να επιβιώσει ένα καθεστώς που ενσαρκώνεται από ένα τέτοιο άτομο. Θέλουμε όμως την απόφαση αυτή να την πάρουν οι Λίβυοι".

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, η "πρωτοβουλία για την ειρήνη" και η προετοιμασία "της επόμενης φάσης", θα συζητηθούν και στις 29 Μαρτίου στο Λονδίνο, στη σύσκεψη της "ομάδας επαφής".

 

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί εξωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, αλλά και εκπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης.

 

Διαβάστε επίσης: Νέες επιθέσεις στην Τρίπολη


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.