Deal News Online

undefined

Επέκταση του ομίλου Βερόπουλος στα Βαλκάνια

Τρία ακόμη καταστήματα στο Βελιγράδι ανοίγει ο όμιλος Βερόπουλος, στα πλαίσια της διεύρυνσης δραστηριοτήτων της στα Βαλκάνια.

 

Είναι η πρώτη ελληνικών συμφερόντων αλυσίδα που επεκτάθηκε εκτός συνόρων - με τη λειτουργία το Μάιο του 1997 σούπερ μάρκετ στην ΠΓΔΜ και αργότερα στη Σερβία - έχοντας μέχρι σήμερα επενδύσει περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα στην εγχώρια αγορά δίνει έμφαση στην αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων αλλά και στην τιμολογιακή πολιτική του, μέσω μειώσεων τιμών και προσφορών.

 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίκος Βερόπουλος, τη φετινή χρονιά η αλυσίδα θα κινηθεί "με πολύ προσεκτικά βήματα" και λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας θα επικεντρωθεί στον περιορισμό του κόστους και "στην συνέχιση με αμείωτη ένταση των προσφορών και των μειώσεων τιμών μέσα από τα καταστήματά της".

 

Την ίδια ώρα ο κ. Βερόπουλος δεν κρύβει την ανησυχία του για την πορεία του κλάδου των σούπερ μάρκετ, κάνοντας λόγο για συνέχιση της πτωτικής τάσης στις πωλήσεις το 2011.

 

Εκτός Ελλάδος ο όμιλος θα προσθέσει στις 18 Απριλίου το 14ο κατά σειρά υπέρ μάρκετ εκτός συνόρων , αυτή τη φορά στο Βελιγράδι. Είχε προηγηθεί πριν από πέντε μήνες το άνοιγμα του Vero Center στη F.Y.R.O.M, για το οποίο δαπανήθηκαν περί τα 36 εκατ. ευρώ. Στη χώρα αυτή ο όμιλος διαθέτει συνολικά 8 καταστήματα , κατατάσσεται στις 20 ισχυρότερες πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, με τζίρο για το 2010 περί τα 70 εκατ. ευρώ.

 

Στην Ελλάδα το δίκτυο των καταστημάτων του αποτελείται από 236 καταστήματα, εκ των οποίων τα 12 "φιλοξενούν" πρατήρια υγρών καυσίμων. Στον όμιλο απασχολούνται 6.500 άτομα ενώ ο τζίρος για την οικονομική χρήση του 2010 ανήλθε σε 1,050 δις ευρώ.

 

H οικογένεια Βερόπουλου είναι μία από τις παλαιότερες ελληνικές εμπορικές οικογένειες, αν και ευρύτερα γνωστή είναι η συμβολή της στην ανάπτυξη του κλάδου των σουπερμάρκετ μαζί με ορισμένες άλλες επιχειρηματικές οικογένειες τα τελευταία 35 με 40 χρόνια (Μαρινόπουλου, Σκλαβενίτη, Παντελιάδη-Θανόπουλου, Βασιλόπουλου κ.λπ.). Η ιστορία της οικογένειας αναζητείται στις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Τότε ο Παναγιώτης Βερόπουλος από τη Βυτίνα της Γορτυνίας, δηλαδή την ορεινή Αρκαδία, μεταναστεύει στη Σύρο και λίγο αργότερα στη Σμύρνη, όπου και εγκαθίσταται οριστικά. Εκεί στα μικρασιατικά παράλια δημιουργείται η πρώτη εμπορική επιχείρηση τροφίμων της οικογένειας.

 

Ο γιος του ιδρυτή, Κώστας, συνέχισε την οικογενειακή επιχείρηση, την οποία ακολούθως μεταβίβασε στους τρεις γιους του, Αλέξανδρο, Νίκο και Παναγιώτη. Το 1930, ο Νίκος Βερόπουλος, άνοιξε ένα κατάστηµα τροφίµων στην Αθήνα, στην οδό Σοφοκλέους. Οι γιοι του Κώστας και Αλέκος το 1967 ξεκίνησαν την προσπάθεια οργάνωσης µιας αλυσίδας µε µέλη ανεξάρτητους παντοπώλες. Το 1973, προχώρησαν στη δηµιουργία δικών της πλέον καταστηµάτων σούπερ µάρκετ, με πρώτο στο Περιστέρι.


protoselida

World Business

 Τριγμοί στα θεμέλια του Facebook λόγω Τραμπ

Τριγμοί στα θεμέλια του Facebook λόγω Τραμπ

Αντιπαράθεση εργαζομένων του Facebook με τον ιδρυτή της Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την ουδέτερη» στάση που...

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Υγεία & Διατροφή

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό...

Τουρισμός

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα…

Βολές  εναντίον του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.