Επιμήκυνση της αποπληρωμής θα ζητήσει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων στα 7,5 χρόνια, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Επιτρόπου, κ. Όλι Ρεν, στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρία Άννυ Ποδηματά.

 

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων του κ. Ρεν με τα μέλη της Προσωρινής Επιτροπής του ΕΚ για την Κρίση, η κυρία Ποδηματά αναφέρθηκε στις συζητήσεις που διεξάγονται για την σύσταση Μόνιμου Μηχανισμού Κρίσης και τον ρώτησε: «Ποιες είναι οι απόψεις της Επιτροπής για τα δάνεια που συνάπτονται τώρα, στο πλαίσιο του Προσωρινού Μηχανισμού (των 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και των 85 δισ. ευρώ για την Ιρλανδία), αλλά πρόκειται να αποπληρωθούν αργότερα, όταν θα έχει συσταθεί ο Μόνιμος Μηχανισμός».

 

Ο Επίτροπος Ρεν επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι ο υπό σύσταση μόνιμος μηχανισμός δεν εμπλέκεται με τα δανειακά συμβόλαια που συνάπτονται τώρα στο πλαίσιο του Προσωρινού Μηχανισμού, είτε για την Ελλάδα είτε για την Ιρλανδία, και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Επιτροπή θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής στα 7,5 χρόνια, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της συσσώρευσης δανειακών υποχρεώσεων κατά την διάρκεια των ετών 2014 και 2015.»


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.