Επιμήκυνση της αποπληρωμής θα ζητήσει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων στα 7,5 χρόνια, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Επιτρόπου, κ. Όλι Ρεν, στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρία Άννυ Ποδηματά.

 

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων του κ. Ρεν με τα μέλη της Προσωρινής Επιτροπής του ΕΚ για την Κρίση, η κυρία Ποδηματά αναφέρθηκε στις συζητήσεις που διεξάγονται για την σύσταση Μόνιμου Μηχανισμού Κρίσης και τον ρώτησε: «Ποιες είναι οι απόψεις της Επιτροπής για τα δάνεια που συνάπτονται τώρα, στο πλαίσιο του Προσωρινού Μηχανισμού (των 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και των 85 δισ. ευρώ για την Ιρλανδία), αλλά πρόκειται να αποπληρωθούν αργότερα, όταν θα έχει συσταθεί ο Μόνιμος Μηχανισμός».

 

Ο Επίτροπος Ρεν επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι ο υπό σύσταση μόνιμος μηχανισμός δεν εμπλέκεται με τα δανειακά συμβόλαια που συνάπτονται τώρα στο πλαίσιο του Προσωρινού Μηχανισμού, είτε για την Ελλάδα είτε για την Ιρλανδία, και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Επιτροπή θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής στα 7,5 χρόνια, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της συσσώρευσης δανειακών υποχρεώσεων κατά την διάρκεια των ετών 2014 και 2015.»


protoselida

Media

Επαφές Κουάνη σε Λος Άντζελες και Μεξικό

Επαφές Κουάνη σε Λος Άντζελες και Μεξικό

Παρουσιάσεις και σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, κινηματογραφικών στούντιο και επαγγελματιών της τηλεοπτικής και...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Αθλητικά

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Το χτεσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού, με όλα τα αρνητικά για το ποδόσφαιρο,...

Αυτοκίνητο

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι Γουίτινγκ

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι…

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 66 ετών, ο ·εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, ·Βρετανός...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.