Οικονομία

Τι περιλαμβάνουν οι λίστες κατά της φοροδιαφυγής

Εταιρείες, τραγουδιστές, μεγαλοϊδιοκτήτες είναι κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται στο «στόχαστρο» της εφορίας. Είναι αυτοί που βρίσκονται στις συνολικά πέντε λίστες που συνέταξαν οι ειδικές ομάδες εργασίας που συγκροτήθηκαν με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Συγκεκριμένα οι λίστες συμπεριλαμβάνουν τις 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οφειλέτες του Δημοσίου, τραγουδιστές και συμβολαιογράφους που χρωστούν στην εφορία, 9.173 ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007 και ακόμη όσους δεν έχουν υποβάλλει ΦΠΑ έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αρχίσουν άμεσα οι φορολογικοί έλεγχοι.

 

Σε ό,τι αφορά τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, υπάρχει σχεδιασμός στοχευμένων δράσεων για τη συνολική αντιμετώπιση οφειλών επιμέρους επαγγελματικών ομάδων με τη δημιουργία κατάστασης οφειλετών – προμηθευτών μεγάλων αλυσίδων super market, τραγουδιστών και συμβολαιογράφων με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της εφορίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

 

Επίσης, προτάθηκε η θέσπιση νέων κριτηρίων για την επιλογή των 1.000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο άνω των 30 εκατ. ευρώ ή 10 εκατ. ευρώ κατά περίπτωση.

 

Παράλληλα, θα εντοπιστούν οι φορολογούμενοι με μεγάλη περιουσία και ελεύθεροι επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι 9.173 φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ ως όφειλαν.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

 

EIΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Ε.Ο.Ε. ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Φ.Π. ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

 

«Θέσπιση Συστηματικού Προγράμματος Επιβολής Συμμόρφωσης με τις Υποχρεώσεις Υποβολής Δηλώσεων – ΑΠΑΦΣ»


επιστροφή στην αρχή