Θετικές αναφορές ΟΟΣΑ στην Ελλάδα Προτεινόμενο

Στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς αναφέρεται έκθεση του ΟΟΣΑ, για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στον απόηχο της κρίσης.

 

Στην έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με τίτλο «Going for Growth 2011» που θα δημοσιοποιηθεί στις 7 Απριλίου, γίνονται θετικές αναφορές στην Ελλάδα και καταδεικνύεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε μια σειρά από τομείς.

 

Υπογραμμίζεται ωστόσο η ανάγκη περαιτέρω προσαρμογών και η ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας σε συγκεκριμένου κλάδους της οικονομίας (π.χ. αγορά ακινήτων).

 

Ο ΟΟΣΑ προτείνει εκ νέου στην Ελλάδα να λάβει μέτρα βελτίωσης της εκμετάλλευσης του παραγωγικού δυναμικού, ενώ στέκεται θετικά στις παρεμβάσεις που διαφοροποίησαν την νομοθεσία προστασίας της απασχόλησης, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει πως έχουν ληφθεί μέτρα για να αποτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα στις βιομηχανίες δικτύου είτε υποδομών είτε διανομής.

 

Η φετινή έκθεση ουσιαστικά αξιολογεί τις διαρθρωτικές πολιτικές στις χώρες του ΟΟΣΑ και προτείνει παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ειδική αναφορά γίνεται στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και στον ρόλο των διαρθρωτικών πολιτικών, αλλά και στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και στον τρόπο που αυτά θα καταστούν αποδοτικά.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.