Με χαμηλότερο ρυθμό η συρρίκνωση της μεταποίησης Προτεινόμενο

Μειώθηκε το Μάρτιο η παραγωγή των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της εταιρίας Markit.

 

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ακόμη ότι επιβραδύνθηκε ο ρυθμός μείωσης της απασχόλησης και των νέων παραγγελιών, ενώ οι ελληνικές βιομηχανίες προχώρησαν σε μείωση των τιμών τους παρά την αύξηση του κόστους των εισροών τους στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, λόγω της έντασης του ανταγωνισμού που προκαλεί η μειωμένη ζήτηση.

 

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) - ένας σύνθετος δείκτης, ο οποίος έχει σχεδιαστεί προκειμένου να παρέχει μία συνοπτική εικόνα των εξελίξεων στον μεταποιητικό τομέα - διαμορφώθηκε στις 45,4 μονάδες από 42,8 μονάδες στους δύο πρώτους μήνες του 2011.

 

Κάθε τιμή κάτω από το 50 υποδηλώνει μείωση της παραγωγής. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η ένδειξη του Μαρτίου είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2010.

 

Οι νέες παραγγελίες σημείωσαν μείωση από την εγχώρια αγορά και - σε μικρότερο βαθμό - και από την εξωτερική αγορά. Τα αποθέματα των πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων εξακολούθησαν να μειώνονται απότομα.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.