Αύξηση πληθωρισμού και τιμής καυσίμων στην Ευρωζώνη

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αυξήθηκε απρόσμενα και ξεπέρασε το στόχο της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης. Η Γερμανική ανεργία έπεσε και οι τιμές καυσίμων θα αυξηθούν την επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

 

Ο ετήσιος πληθωρισμός ανέβηκε στο 2.6% το μήνα Μάρτιο από 2.4% που ήταν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Eurostat, προς έκπληξη πολλών οικονομολόγων που δεν περίμεναν καμία αλλαγή στο ποσοστό. Η Eurostat δεν ανέφερε συγκεκριμένες χώρες, ωστόσο οι αναλυτές ρίχνουν την ευθύνη στις τιμές καυσίμων.

 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν απότομα το Μάρτιο του 2010, περιορίζοντας το ετήσιο ποσοστό αύξησης.

 

Σύμφωνα με οικονομολόγους, το ποσοστό πληθωρισμού ενδέχεται να φτάσει στο 3% μέχρι το καλοκαίρι, ενώ η ΕΚΤ ανέμενε ποσοστό κατώτερο του 2%.

 

Γερμανία


Μια απότομη πτώση στη γερμανική ανεργία έδωσε περαιτέρω λόγους για την ύπαρξη υψηλότερων επιτοκίων, τα οποία θα διατηρήσουν ψηλά τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Η ανεργία μειώθηκε κατά 55.000, μετά από προσαρμογές που έγιναν το Μάρτιο, δηλαδή, ένας αριθμός διπλάσιος απ' αυτόν που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

 

Διαβάστε επίσης: Στα ύψη ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.