Οικονομία

Έντονη αντίθεση για το όριο συναλλαγών τα 3.000 ευρώ Προτεινόμενο

Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, στο νέο καθεστώς συναλλαγών για τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών πού ισχύει από σήμερα, δηλ. την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3842/2010 που επιβάλλει ως όριο συναλλαγών με μετρητά τα 3.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Ο κ. Κασιμάτης καλεί τον υπουργό να επανεξετάσει τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ προειδοποιεί ακόμα και με προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς επισημαίνει στη δήλωση του.

 

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Σε μία εποχή όπου η επιχειρηματικότητα βάλλεται από παντού τόσο φορολογικά όσο και χρηματοπιστωτικά, είναι αδιανόητο η Πολιτεία, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να λαμβάνει μέτρα που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το όλο κλίμα και δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το συγκεκριμένο μέτρο πού ισχύει από σήμερα είναι αδόκιμο.

 

Οφείλει ο κ. Παπακωνσταντίνου να το επανεξετάσει. Εμείς είναι αυτονόητο, ότι θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο. Ακόμα και με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Για την ελληνική αγορά, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, όχι μόνο δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αλλά φοβούμαι ότι τη διευρύνει. Ακόμη, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, καθώς είναι γνωστό από όλες τις πρόσφατες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι οι περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν πλέον να διαθέσουν μπλοκ επιταγών, ή είναι κάτοχοι πιστωτικών καρτών, στις οποίες έχουν εξαντλήσει προ πολλού το πιστωτικό τους όριο».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή