Όχι της Μέρκελ στο ευρω-ομόλογο

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα στους εταίρους στην Ευρωζώνη που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. "Κανείς στην Ευρώπη δεν θα μείνει μόνος του, κανείς στην Ευρώπη δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει", είπε η κ. Μέρκελ στη χθεσινή ομιλία της στη γερμανική βουλή. Η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Μπουντεστακ ενόψει του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες διεξήχθη σε υψηλούς τόνους. Η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική στην κεντροδεξιά κυβέρνηση της Μέρκελ.

 

Στην ομιλία της η καγκελάριος ανέπτυξε τις θέσεις της, εννέα σημείων, για τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει σήμερα και αύριο το Συμβούλιο των 27, αναφορικά με τη σύσταση του Μόνιμου Μηχανισμού Κρίσεων στην Ευρωζώνη μετά το 2013 και την απαιτούμενη προς τούτο "περιορισμένη μεταρρύθμιση" της συνθήκης της Λισαβόνας.

 

Απέρριψε ωστόσο την ιδέα του ευρω-ομολόγου λέγοντας ότι "δεν πρέπει να γίνει το λάθος να παρουσιαστεί η ως λύση η ενοποίηση των κινδύνων". Διαβεβαίωσε πάντως ότι ο στόχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης "θα είναι και τα επόμενα 50 χρόνια η κατευθυντήρια γραμμή της γερμανικής πολιτικής".

 

Κατά την κυρία Μέρκελ η άλλη όψη της αλληλεγγύης είναι να αντιμετωπίσουν οι άλλοι εταίροι στην ΟΝΕ ως "Ένωση ευθύνης" τηρώντας τους κανόνες της. Κάλεσε δε τους ηγέτες της Ένωσης να εγκρίνουν οριστικά τις αλλαγές στη συνθήκη της Λισαβόνας το αργότερο στο Συμβούλιο του Μαρτίου 2011, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης από τις 27 χώρες μέλη μέχρι το τέλος του 2012 και να τεθεί στη συνέχεια σε λειτουργία ο "Μόνιμος Μηχανισμός Κρίσεων". Όπως είπε η κ. Μέρκελ, πληρούνται οι δύο βασικοί όροι που είχε θέσει η Γερμανία, η ομοφωνία στη λήψη απόφασης και η χορήγηση της βοήθειας από το Μηχανισμό ως 'έσχατο μέσο'.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.