Η σειρά της Ιρλανδίας

Η χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ιρλανδία θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

 

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες, Τετάρτη, το πακέτο οικονομικής βοήθειας των 67,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ιρλανδικής οικονομίας και των τραπεζών της χώρας. Η Ιρλανδία θα συνεισφέρει 17,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας διαμορφώνοντας το συνολικό ποσό στα 85 δισ. ευρώ, ενώ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Βρετανία και άλλες χώρες για διμερή δάνεια.

 

Η κυβέρνηση εξασφάλισε την έγκριση του ιρλανδικού κοινοβουλίου με πλειοψηφία έξι ψήφων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Εργατικοί, Fine Gael, και Sinn Fein) να καταψηφίζουν τη συμφωνία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης τη ψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας από την ιρλανδική κυβέρνηση και την έγκριση του πακέτου οικονομικής στήριξης από το κοινοβούλιο της χώρας.

 

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να δώσει σήμερα, Πέμπτη, την έγκριση του για τη συμμετοχή του Ταμείου ύψους 22,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ιρλανδία.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ζοσέ Σα: Τον κάλεσε ο Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας

Ζοσέ Σα: Τον κάλεσε ο Σάντος στην εθνική…

Ο Φερνάντο Σάντος υπολογίζει τον Σα για τα τελευταία ματς των προκριματικών του Nations League.

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Τεχνολογία

Facebook: Απενεργοποίησε άλλους 2,2 δισ. fake λογαριασμούς το α' τρίμηνο

Facebook: Απενεργοποίησε άλλους 2,2 δισ. fake λογαριασμούς το…

Το Facebook γνωστοποίησε ότι στο πρώτο τρίμηνο φέτος απενεργοποίησε 2,19 δισεκατομμύρια fake λογαριασμούς χρηστών. Συνολικά,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.