Η σειρά της Ιρλανδίας

Η χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ιρλανδία θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

 

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες, Τετάρτη, το πακέτο οικονομικής βοήθειας των 67,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ιρλανδικής οικονομίας και των τραπεζών της χώρας. Η Ιρλανδία θα συνεισφέρει 17,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας διαμορφώνοντας το συνολικό ποσό στα 85 δισ. ευρώ, ενώ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Βρετανία και άλλες χώρες για διμερή δάνεια.

 

Η κυβέρνηση εξασφάλισε την έγκριση του ιρλανδικού κοινοβουλίου με πλειοψηφία έξι ψήφων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Εργατικοί, Fine Gael, και Sinn Fein) να καταψηφίζουν τη συμφωνία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης τη ψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας από την ιρλανδική κυβέρνηση και την έγκριση του πακέτου οικονομικής στήριξης από το κοινοβούλιο της χώρας.

 

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να δώσει σήμερα, Πέμπτη, την έγκριση του για τη συμμετοχή του Ταμείου ύψους 22,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ιρλανδία.


protoselida

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Τουρισμός

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές εταιρείες

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές…

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το φετινό 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.