Η Κρήτη "κόβει" τον αέρα της ΤΕΡΝΑ

Τον αέρα του επενδυτικού project της ΤΕΡΝΑ, για την κατασκευή 25 αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 855 μεγαβάτ στην Κρήτη, «κόβουν» οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι αντιδρούν με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

Το έργο μαμούθ προβλέπει:


- 25 αιολικά πάρκα τα οποία περιλαμβάνουν 283 ανεμογεννήτριες και τα αντίστοιχα έργα διασύνδεσης επί του νησιού.

 

- Θαλάσσια διασύνδεση Σητείας- Κορακιας και Κορακιάς – Αττικής το οποίο περιλαμβάνει την υποθαλάσσια διασύνδεση των σταθμών μετατροπής στη Σητεία και την Κοράκια καθώς και το υποβρύχιο καλώδιο που συνδέει το υποέργο της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.

 

- Το έργο Αττικής το οποίο συμπεριλαμβάνει αγωγό υψηλής τάσης ο οποίος αρχικά συνδέεται με τον σταθμό μετατροπής που θα κατασκευαστεί στον Ασπρόπυργο στη συνέχεια υγροποιείται και καταλήγει στο ΚΥΤ Αχαρνών.

 

Οι αντιδράσεις

 

Επικαλούμενοι την περιβαλλοντολογική μελέτη οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή των αιολικών πάρκων. Το θέμα μάλιστα έχει πάρει διαστάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς,κατά των ΒΑΠΕ τάσσονται δήμοι ανά την Κρήτη με το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου να αποφασίζει ομόφωνα εναντίον τους.

 

Αρνητική ήταν η στάση δημοτικών συμβούλων οι οποίοι υπερασπίστηκαν τα "θέλω" της τοπικής κοινωνίας που στέκεται ενάντια στα έργα αυτά.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.