Συνάντηση Γ.Γ. ΟΗΕ με Χριστόφια και Έρογλου τον Ιούνιο

Αναβολή των σχεδιασμών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας, Μπαν Κι-μουν, λόγω έλλειψης προόδου στις συνομιλίες που διεξάγονται στη Λευκωσία.

 

Ο Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού δεν θα συγκαλέσει νέα κοινή συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Έρογλου μέσα στον Απρίλιο.

 

Σε χθεσινοβραδινές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τους συναντήσει ξανά μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, μετά τις βουλευτικές εκλογές σε Κύπρο και Τουρκία.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, "ο Γ.Γ. ενθάρρυνε τους δυο ηγέτες να διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους για οικοδόμηση εμπιστοσύνης σ' όλα τα μέτωπα, ώστε να παραμείνει ορατή η επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος. Σε σχέση μ' αυτό, ο Γ.Γ. πρότεινε τη σύγκληση μιας άλλης συνάντησης με τους δυο ηγέτες στα μέσα Ιουνίου, για ανασκόπηση των εξελίξεων", επισημαίνοντας παράλληλα ότι "κατά τις συνομιλίες που είχε μαζί τους, ο Γ.Γ. τόνισε ότι υπήρξαν κάποιες συγκλίσεις στα κεφάλαια της οικονομίας και των θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι "δεν υπήρξε οποιαδήποτε σημαντική πρόοδος στα άλλα κεφάλαια", προσθέτοντας ότι "πλησιάζει η προεκλογική περίοδος".

 

Διαβάστε επίσης: Ερογλου: Μακριά από τη λύση στο Κυπριακό


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.