Deal News Online

undefined

«Πονοκέφαλος» για την οικογένεια Μανδύλα

To Dieselgate της VW/AUDI στην Ελλάδα και ποια αυτοκίνητα θα ανακληθούν

 

Μέγα «πονοκέφαλο» για μια από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές δυναστείες της χώρας και όχι μόνο, την οικογένεια Μανδύλα, φέρνει το dieselgate. Γιατί, πέρα από τις ζημιές στις πωλήσεις και το κόστος ανάκλησης των οχημάτων με το παράνομο λογισμικό που δείχνει ψεύτικους ρύπους, υπάρχει και το ποινικό σκέλος.  Η εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για «βρώμικα» αυτοκίνητα, που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, είναι μόνο μια πλευρά της υπόθεσης.

 

Ο επίσημος αντιπρόσωπος της VW/Audi στην Ελλάδα, Kosmocar και η θυγατρική της, Karenta, μέλη των επιχειρήσεων Μανδύλα, έχουν επιλέξει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, χρειάστηκε το επίσημο αίτημα του Υπουργείου Μεταφορών, για να ενημερώσει ο διευθύνων σύμβουλός της, Στήβεν Σύρτης, για την ελληνική πλευρά του σκανδάλου. Ότι δηλαδή, σύμφωνα με τα στοιχεία του εργοστασίου, εισήχθησαν 9.119 μοντέλα VW και Audi με τον δίλιτρο diesel που έχει κωδικό ΕΑ189 και «φορά» το παράνομο λογισμικό. Όμως το πρόβλημα, είναι μεγαλύτερο. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει ποιος είναι ο αριθμός των οχημάτων που εισήχθησαν ως νέα και μεταχειρισμένα από ανεξάρτητους εμπόρους.

 

Η Kosmocar, θα πρέπει, όταν τον Ιανουάριο ξεκινήσει το πρόγραμμα ανάκλησης, να εντοπίσει και αυτούς τους ιδιοκτήτες. Και, την ίδια ώρα, να γίνει μια συνεννόηση για τις έτερες θυγατρικές αυτοκινητοβιομηχανίες του VAG, Seat (Όμιλος Βασιλάκη) και Skoda (Π. Πανόπουλος ως το 2017, οπότε και πιθανότατα αναλαμβάνει η οικογένεια Μανδύλα την αντιπροσώπευση στην Ελλάδα). Χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί για την Kosmocar, την εταιρία που πρωταγωνιστεί στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με τζίρο 148,64 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013. Την ίδια χρονιά, στη 10η θέση βρέθηκε μια άλλη πασίγνωστη επίσης εταιρία, η KARENTA ΑΕ, εξουσιοδοτημένος έμπορος αυτοκινήτων Volkswagen και Audi, θυγατρική της Kosmocar, με πρόεδρο ένα άλλο πασίγνωστο όνομα στον κόσμο της ελληνικής βιομηχανίας, τον Μηνά Εφραίμογλου της 3Α, συνέταιρο του Βασίλη Μανδύλα.

 

Από τη Νιγηρία, όπου βρίσκεται εγκατεστημένη η αυτοκρατορία Μανδύλα (δραστηριοποιείται σε κατασκευές, αυτοκιμνητα, εμπορικαμ διμκτυα, αεροδρομμια, ηλεκτρισμομς, ηλεκτρικεμς συσκευεμς, αυτοκινητοβιομηχανιμες), όπου ο Βασίλης και η Έρη Μανδύλα έστησαν αυτή την αυτοκρατορία, δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές.

 

Και μεταξύ Λάγος και Αθήνας, τα παιδιά της οικογενείας, ο Ιωάννης, η Λάνα, ο Βασίλης, ο Θωμάς, η Κάτια, εφαρμόζουν τη στρατηγική αντίδρασης στην κρίση που έχει ενσκύψει…


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων, λόγω της...

Περιβάλλον

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις βιολόγων στο Νέο Μεξικό, καθώς χιλιάδες ωδικών αποδημητικών πουλιών βρέθηκαν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.