Deal News Online

undefined

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στον Λεβέντη

Μπορεί να γίνουν αποδεκτά κάποια από τα «9 σημεία» της Ένωσης Κεντρώων, λέει ο Φλαμπουράρης

 

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη αφήνει ανοιχτό ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών στη σύσκεψη του Σαββάτου.

 

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Λεβέντης δεν «θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό».

 

Πρόσθεσε επίσης ότι από τα «9 σημεία» που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά», ενώ, επισήμανε ότι ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος όταν μιλά για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό, τι αφορά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

 

Ακόμη, ο υπουργός Επικρατείας εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για οποιοδήποτε θέμα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή. Ακόμη, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από τα άλλα κόμματα, και τόνισε ότι δεν ήταν πρόθεση του πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης να παγιδεύσει κανέναν.

 

Κληθείς να σχολιάσει αποστροφή της κυβερνητικής εκπροσώπου περί ενδεχόμενης διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού καταρχήν είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει το λεχθέν από την κ. Γεροβασίλη, πρόσθεσε ότι «αυτό θα φανεί αν ξεκινήσει μια συζήτηση με πολιτικές δυνάμεις» στις οποίες συμπεριέλαβε την 'Ενωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, ενώ απέκλεισε την Νέα Δημοκρατία και την ακροδεξιά, όπως είπε.

 

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης, μια συζήτηση με τις προαναφερθείσες δυνάμεις «κόπηκε προχθές», δηλαδή - όπως άφησε να εννοηθεί - μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

 

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Επικρατείας έθεσε το ρητορικό ερώτημα «από που προκύπτει ότι κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία;», για να υπογραμμίσει στην συνέχεια: «Αυτά τα λέει η αντιπολίτευση για να δικαιολογήσουν την στάση τους».

 

Στην επαναδιατύπωση της ερώτησης αργότερα, αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, είπε ότι «όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ».

 

Σημείωσε μάλιστα ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν «είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή».

 

Ο κ. Φλαμπουράρης διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν μιλά για «διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας», επανέλαβε ότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την έξοδο από την κρίση. Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό δεν πρέπει να παρερμηνευθεί.

 

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ακόμη ότι διάλογος με την ΝΔ μπορεί να διεξαχθεί μόνο επί των εθνικών θεμάτων.


protoselida

World Business

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της μπύρας Corona ο μεξικανικός όμιλος Grupo Modelo ύστερα από...

Media

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής και του «Μένουμε σπίτι» το Εθνικό Θέατρο προχωρά στην ψηφιακή...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.