Οικονομία

Σε υψηλά 4μήνου το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον ερευνητικό όμιλο Sentix.

 

Ο μηνιαίος δείκτης που καταρτίζει ο Sentix ανήλθε τον Δεκέμβριο στις 15,7 μονάδες από τις 15,1 μονάδες τον Νοέμβριο, καταγράφοντας άνοδο για δεύτερο συνεχή μήνα. Ο δείκτης αναμενόταν να διαμορφωθεί στις 17,0 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

 

«Ενώ η οικονομική εικόνα σε όλες τις περιοχές του κόσμου έχει επιδεινωθεί ελαφρώς, η ευρωζώνη είναι η εξαίρεση του κανόνα», ανέφερε η Sentix σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ πιθανόν να συνέβαλε σε αυτό. Η έρευνα έγινε μεταξύ 3 και 5 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.052 επενδυτών.

 

Ο επιμέρους δείκτης προσδοκιών για την οικονομία της ευρωζώνης ανήλθε στις 18,0 μονάδες από τις 14,3 του Νοεμβρίου, επίσης στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο. Ωστόσο οι εκτιμήσεις των επενδυτών για την τρέχουσα κατάσταση επιδεινώθηκαν στο 13,5 από το 16,0 τον Νοέμβριο.

 

Ο επιμέρους δείκτης που αφορά στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, επιδεινώθηκε στις 22,7 από τις 20,1 μονάδες.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή