Μίνι Σύνοδος Ελλάδας, Γερμανίας, Τουρκίας για το προσφυγικό

Ελληνική πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση στη Χίο

 

Πράξη φαίνεται πως θα γίνει σύντομα η προαναγγελθείσα από τον Νοέμβριο τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Γερμανίας, Τουρκίας για το προσφυγικό.

 

Την πρόθεση της Ελλάδας να συγκαλέσει μια τριμερή «μίνι» σύνοδο κορυφής με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα των προσφύγων γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Mega.

 

«Εμείς θα πάρουμε μια πρωτοβουλία, την έχουμε πει, είναι μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού που τη στηρίζουμε πρακτικά ως υπουργείο Εξωτερικών, θα συγκαλέσουμε στη Χίο μια συνάντηση ανάμεσα στην Μέρκελ, τον Ερντογάν και σε εμάς, και μάλιστα σχεδιάζουμε μετά να περάσουμε απέναντι στη Σμύρνη για να δούμε και τις δύο πλευρές», είπε ο υπουργός.

 

«Δεν έχει οριστεί ημερομηνία», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, αλλά όπως «μπορεί να είναι και στις αρχές του Φλεβάρη». Ο ΥΠΕΞ σημείωσε μάλιστα ότι η κ. Μέρκελ και ο κ. Ερντογάν έχουν συμφωνήσει «καταρχάς, στη συζήτηση».

 

«Έχουμε ένα ειδικό πρόβλημα με την «ποιότητα» των οικονομικών μεταναστών που έρχονται από το Μαρόκο, υπάρχουν πολλά εγκληματικά στοιχεία. Αυτοί, όπως ξέρετε, πετάνε από Αλγέρι και Μαρόκο με 50 ευρώ μόνο στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί μετακινούνται στα παράλια και περνάνε. Αυτούς δεν έπρεπε να τους αφήνουν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτζιάς.

 

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 750.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει από το Αιγαίο στην Ελλάδα και την Ευρώπη από την αρχή του χρόνου.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.