Πολιτική

Παραβίαση των Γραφείων της καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου

Οι εργαζόμενοι της Βουλής διαψεύδουν τον ισχυρισμό

 

Νέα αντιπαράθεση προκάλεσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας αυτή τη φορά ότι οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου παραβίασαν τα γραφεία της, όπως και τα γραφεία της καταργημένης Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

 

Πάντως οι εργαζόμενοι της Βουλής διαψεύδουν τον ισχυρισμό ότι έγινε παραβίαση στο γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου, ισχυρίζονται ότι επί τρεις μήνες ζητούσαν να τους δώσει τα κλειδιά των γραφείων της Επιτροπής Αλήθειας και τονίζουν ότι απλώς άλλαξαν τις κλειδαριές στα τρία γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας προκειμένου να αποδοθούν προς χρήση στη Βουλή και τους βουλευτές.

Οι καταγγελίες Κωνσταντοπούλου έγιναν με διαδοχικά tweets. "Παραβίαση σήμερα αξημέρωτα γραφείου μου και γραφείων της Επιτροπής Αλήθειας στη Βουλή και αλλαγή κλειδαριών. Οι θρασύδειλοι Βούτσης-Αθανασίου κρύβονται" ανέφερε το πρώτο tweet, ενώ στο δεύτερο σημείωνε ότι "ο Φρούραρχος της Βουλής δηλώνει άγνοια, η Ασφάλεια του κτιρίου παραπέμπει στις υπό τους Βούτση-Αθανασίου υπηρεσίες. Νεομνημονιακή αλητεία. Κατάντια να μην μπορείς να δεις στα μάτια τον αντίπαλό σου και να τον πολεμάς με μικροπρέπεια, στα μουλωχτά. Ψηφίστε τώρα τα προαπαιτούμενα".

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εκλογές η κ. Κωνσταντοπούλου, ως πρόεδρος της Βουλής, είχε δώσει στην Επιτροπή Αλήθειας έξι γραφεία στην οδό Μητροπόλεως. Ακολούθως η Βουλή εξέδωσε τέσσερις αποφάσεις. Αρχικά δόθηκαν από τα έξι γραφεία της Επιτροπής, τρία στην Ζ. Κωνσταντοπούλου ενώ τρία παρέμειναν στην Επιτροπή.

Αργότερα ανακοινώθηκε με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής. Κατόπιν αυτού δόθηκε προθεσμία πέντε ημερών σε όσους είχαν προσωπικά είδη στα τρία γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας προκειμένου να τα πάρουν. Και αφού παρήλθε η προθεσμία των πέντε ημερών, αποφασίσθηκε να παραδοθούν τα γραφεία στη Βουλή και να συσταθεί τριμελής Επιτροπή εργαζομένων, η οποία θα μεριμνήσει ώστε να φυλαχθούν επί ένα δίμηνο όλα τα προσωπικά είδη που βρέθηκαν.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή