Γεροβασίλη: Χρειάζονται όρια στη δράση της Frontex

Όρια στη δράση της Frontex ζήτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας τις Βρυξέλλες να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», η εκπρόσωπος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δράσεις που αφορούν και παρεμβαίνουν στην εθνική μας κυριαρχία». «Τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά, ωστόσο τα σύνορα είναι και ελληνικά. Αυτό δεν μπορούμε να το ξεχνάμε και πρέπει να υπάρξει ενίσχυση και βοήθεια αλλά με όρους που δεν θα παραβιάζουν τα όρια αυτά» πρόσθεσε ενδεικτικά.

 

Ερωτηθείσα εάν η Ελλάδα προτίθεται να επιβάλλει βέτο στο σχέδιο της Κομισιόν για τη δράση της Frontex, εκτίμησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται ότι μπορεί να περάσει ένα τέτοιο σχέδιο», καθώς υπάρχουν και άλλες χώρες που αντιδρούν.

 

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται «να θέσει το ζήτημα της μετεγκατάστασης ανθρώπων από την Τουρκία προς την Ε.Ε.»

 

«Η Ελλάδα μέσα στην οικονομική κρίση αντιμετώπισε αξιοπρεπώς μέχρι σήμερα το ζήτημα και το διαχειρίστηκε με μεγάλες θυσίες ανθρώπων, εργαζομένων, αστυνομικών, στρατιωτικών, με πραγματική αυτοθυσίας και χωρίς οικονομικά μέσα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, μέσα στα χρονοδιαγράμματα και κάνοντας πράγματα πάνω από τις δυνατότητές της.

 

Στη συνέχεια στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη συνέπεια από τους εταίρους, καθώς ενώ έχει αποφασιστεί η μετεγκατάσταση 66.000 προσφύγων προς τις χώρες της Ευρώπης, έχουν μετεγκατασταθεί μόλις εκατό. «Από όσα ζητήσει η Ελλάδα ως βοήθεια από τη Frontex, έχει υλοποιηθεί μόλις το 1/10» κατέληξε.

 

Τη θέση της Ελλάδας ότι η νέα δύναμη, όταν τελικά δημιουργηθεί, θα πρέπει να δρα με τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου κράτους, μετέφερε χθες Τετάρτη και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης στον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Γιοχάνες Χαν, τον οποίο συνάντηση στις Βρυξέλλες.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.