Δε θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις διαβεβαιώνει η Γεροβασίλη

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις των ασφαλισμένων έδωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες μπορούν να κάνουν αποδεκτά μέτρα αντισταθμιστικά των μειώσεων. Ερωτηθείσα για το είδος αυτών των μέτρων, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των φόρων.

 

«Τα μέτρα θα έχουν στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ενώ βασικός στόχος παραμένει να υπάρξει η εθνική σύνταξη στην οποία θα προστίθεται και ότι αναλογεί σε κάθε εργαζόμενο» σημείωσε εν συνεχεία.

 

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εξήγησε ότι «ποτέ δεν το θέλαμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το θεωρούμε ήττα της Ευρώπης το ότι μπήκε το ΔΝΤ για να λύσει αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης, διότι η Ευρώπη θα έπρεπε από μόνη της να έχει τους μηχανισμούς να το αντιμετωπίσει».

 

Ειδική μνεία έκανε και στην έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία παραδέχεται τα λάθη του ελληνικού προγράμματος και σημείωσε ότι «ουσιαστικά δικαιώνει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση και να μεταβούμε στη συζήτηση για το χρέος».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.