Μείωση του ελλείμματος αναμένει το ΔΝΤ για Κύπρο

Ψήφο εμπιστοσύνης προς την οικονομία της Κύπρου, χαρακτήρισε ο Υπουργός των Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης τις εκτιμήσεις Απριλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και ειδικότερα την Κύπρο.

 

 

Παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις αυτές σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει για την Κύπρο, θετικούς και αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση του δημοσίου ελλείμματος και σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους.

 

Αυτές οι εκτιμήσεις, είπε, γίνονται παράλληλα με εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, για την οποία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει επιβράδυνση τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, λόγω της αύξησης της τιμής των πετρελαιοειδών, της αναταραχής στη Μέση Ανατολή και της φυσικής καταστροφής στην Ιαπωνία.

 

Ο κ.Σταυράκης ανακοίνωσε ότι σήμερα το υπουργείο προχώρησε σε νέο δανεισμό αναχρηματοδότησης του χρέους, ύψους €20 εκατ. από το ECP (European Commercial Paper) με ανταγωνιστικό επιτόκιο 3,05%.

 

Απέρριψε ακόμη τον ισχυρισμό ότι η κυπριακή οικονομία είναι η τέταρτη χειρότερη της ΕΕ, λέγοντας ότι αντίθετα "η Κύπρος διαθέτει τον τρίτο καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη τα τρία τελευταία χρόνια και το δημόσιο χρέος είναι πολύ καλύτερο από άλλες χώρες, χωρίς να παραβλέπονται οι δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν στο μέλλον".

 

Ο κύπριος Υπουργός των Οικονομικών ανέφερε ότι την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς εδώ και λίγες μέρες το Υπουργείο Οικονομικών έχει την έκθεση του αναλογιστή σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.