Υπό εκκαθάριση η πορτογαλική Banif

Την διάσπαση της Banco Internacional do Funchal SA – την πλειοψηφία της οποίας κατέχει το πορτογαλικό κράτος – σε καλή και κακή τράπεζα, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής η κεντρική τράπεζα της χώρας.

 

Το υγιές κομμάτι της τράπεζας θα πουληθεί στην ισπανική Santander έναντι 150 εκατ. ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι η εκκαθάριση της τράπεζας, που προστατεύει μεν όλους τους καταθέτες, αλλά όχι τους μετόχους και τους πιστωτές χαμηλής διασφάλισης, αποτελεί την δεύτερη εκκαθάριση τράπεζας στην Πορτογαλία μέσα σε ένα χρόνο. Η Banco Espírito Santo SA, ένα από τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας πέρασε από την ίδια διαδικασία το καλοκαίρι του 2014 μετά την εμφάνιση μεγάλων ζημιών λόγω της έκθεσής της στην προβληματική μητρική της. Και οι δύο εκκαθαρίσεις ήταν δαπανηρές για τους φορολογούμενους, καθώς η περίπτωση της Banco Internacional do Funchal's θα χρειαστεί κρατική ένεση ρευστότητας της τάξης των 2,26 δις. δολαρίων.

 

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, António Costa, εξαπέλυσε πυρρά έναντι της προηγούμενης κυβέρνησης κατηγορώντας την για ολιγωρία, ενώ ήγειρε ερωτήματα και γύρω από την τραπεζική εποπτεία. «Αυτή η διαδικασία επιβεβαιώνει την ανάγκη για συνεργασία με την τράπεζα της Πορτογαλίας και τιε υπόλοιπες ρυθμιστικές αρχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος γύρω από το πλαίσιο της εποπτείας των τραπεζών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.