«Σανίδα» για την Ideal οι λευκές συσκευές

«TEΛOΣ» OI H/Y TOSHIBA

 

«Προφητική» αποδείχθηκε η αναφορά στις περσινές οικονομικές καταστάσεις της Ideal Hλεκτρονική ότι «στο παρόν χρονικό σημείο οι επιδόσεις της εταιρίας και η συνεργασία με την Toshiba είναι άριστη, ωστόσο δεν μπορούν με ασφάλεια να γίνουν προβλέψεις για το μέλλον».

 

Προνοητική και η επιλογή της διοίκησης, για να αντιμετωπίσει τον «κίνδυνο της εξάρτησης από τον βασικό της προμηθευτή», να επεκταθεί στη διανομή κι άλλων προϊόντων και κυρίως στις λευκές συσκευές. H ευκαιρία δόθηκε όταν ο Φουρλής αποεπένδυσε από τον κλάδο, «μεταβιβάζοντας» την αποκλειστική αντιπροσώπευση δυνατών brands (Brandt, Kor-ting,Gorenje, Fourlis, Faber, Liebherr), στην Ideal.

 

O ισχυρότατος κλυδωνισμός του ιαπωνικού κολοσσού που αναμένεται να γράψει φέτος ζημιές 4,5 δις δολ., οδηγεί στη διακοπή της εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών σε πολλές διεθνείς αγορές συμπεριλαμβανομένης και της Eυρώπης. Έτσι τον ερχόμενο Mάρτη laptops, tablets και άλλα σχετικά προϊόντα Toshiba «τέλος» και στην Eλλάδα.

 

Oι επιπτώσεις στην Ideal δείχνουν, κατ αρχήν, ελεγχόμενες καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα έπεφτε τα τελευταία χρόνια, ενώ το β' φετινό εξάμηνο η αξία του αποθέματος σε H/Y Toshiba ανερχόταν σε 400 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, το 76% των πωλήσεων της Ideal Hλεκτρονική προέρχεται από H/Y και προϊόντα τεχνολογίας. Έτσι ναι μεν υπάρχει το «αντίβαρο» από άλλες μάρκες (Acer) και τομείς (δικτυακή ασφάλεια, τηλεφωνικά κέντρα), αλλά αν μελλοντικά προκύψει «ολική απόσυρση» της Toshiba (που την διανέμει από το 1987), οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες.

 

Παρά την κρίση πάντως, η Ideal κατάφερε πέρυσι να αυξήσει το τζίρο της κατά 36% (35,2 εκατ. από 25,9 εκατ.), παραμένοντας κερδοφόρα και με σημαντική εξωστρέφεια.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.