«Σανίδα» για την Ideal οι λευκές συσκευές

«TEΛOΣ» OI H/Y TOSHIBA

 

«Προφητική» αποδείχθηκε η αναφορά στις περσινές οικονομικές καταστάσεις της Ideal Hλεκτρονική ότι «στο παρόν χρονικό σημείο οι επιδόσεις της εταιρίας και η συνεργασία με την Toshiba είναι άριστη, ωστόσο δεν μπορούν με ασφάλεια να γίνουν προβλέψεις για το μέλλον».

 

Προνοητική και η επιλογή της διοίκησης, για να αντιμετωπίσει τον «κίνδυνο της εξάρτησης από τον βασικό της προμηθευτή», να επεκταθεί στη διανομή κι άλλων προϊόντων και κυρίως στις λευκές συσκευές. H ευκαιρία δόθηκε όταν ο Φουρλής αποεπένδυσε από τον κλάδο, «μεταβιβάζοντας» την αποκλειστική αντιπροσώπευση δυνατών brands (Brandt, Kor-ting,Gorenje, Fourlis, Faber, Liebherr), στην Ideal.

 

O ισχυρότατος κλυδωνισμός του ιαπωνικού κολοσσού που αναμένεται να γράψει φέτος ζημιές 4,5 δις δολ., οδηγεί στη διακοπή της εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών σε πολλές διεθνείς αγορές συμπεριλαμβανομένης και της Eυρώπης. Έτσι τον ερχόμενο Mάρτη laptops, tablets και άλλα σχετικά προϊόντα Toshiba «τέλος» και στην Eλλάδα.

 

Oι επιπτώσεις στην Ideal δείχνουν, κατ αρχήν, ελεγχόμενες καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα έπεφτε τα τελευταία χρόνια, ενώ το β' φετινό εξάμηνο η αξία του αποθέματος σε H/Y Toshiba ανερχόταν σε 400 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, το 76% των πωλήσεων της Ideal Hλεκτρονική προέρχεται από H/Y και προϊόντα τεχνολογίας. Έτσι ναι μεν υπάρχει το «αντίβαρο» από άλλες μάρκες (Acer) και τομείς (δικτυακή ασφάλεια, τηλεφωνικά κέντρα), αλλά αν μελλοντικά προκύψει «ολική απόσυρση» της Toshiba (που την διανέμει από το 1987), οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες.

 

Παρά την κρίση πάντως, η Ideal κατάφερε πέρυσι να αυξήσει το τζίρο της κατά 36% (35,2 εκατ. από 25,9 εκατ.), παραμένοντας κερδοφόρα και με σημαντική εξωστρέφεια.


protoselida

Media

Die Zeit: «Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία προσφυγόπουλων στη Μόρια

Die Zeit: «Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία προσφυγόπουλων…

Ρεπορτάζ για προσφυγόπουλα που ζουν στη Μόρια της Λέσβου και αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές, σύμφωνα με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.