Κάμερες στους δρόμους της Ευρώπης με Streetside

Η Microsoft ξεκινάει στις χώρες της Ευρώπης τη νέα υπηρεσία της Streetside, που αποτελεί μια παραλλαγή της επίμαχης υπηρεσίας StreetView της Google.

 

Αυτοκίνητα εφοδιασμένα με κάμερες θα αρχίσουν από τον επόμενο μήνα να γυρίζουν στους δρόμους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων -η αρχή έγινε ήδη πιλοτικά στο Λονδίνο- και να τραβάνε φωτογραφίες με στόχο την ηλεκτρονική χαρτογράφηση και στη συνέχεια την παροχή χρήσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους καταναλωτές, που ψάχνουν να βρουν π.χ. ένα κατάστημα.

 

H νέα υπηρεσία -που ήδη διατίθεται σε 56 αμερικανικές πόλεις- σε πρώτη φάση θα προωθηθεί σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την αντίστοιχη της Google. «Δεν σκοπεύουμε να καταγράψουμε κάθε δρόμο. Θα περιοριστούμε στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, όπου οι άνθρωποι θέλουν να βρουν διάφορες υπηρεσίες», δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της Microsoft Ντέιβ Κόπλιν, σύμφωνα με το BBC.

 

Η εταιρεία θέλει να αποφύγει τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που ξεσήκωσε το StreetView της Google, παραδέχτηκε πάντως ότι, στην πορεία των φωτογραφήσεων, θα συλλέγει ασύρματα δεδομένα, όπως π.χ. τον μοναδικό αριθμό που χαρακτηρίζει την τοποθεσία κάθε ασύρματου κέντρου (hotspot), την ισχύ του σήματός του και το είδος του. Αυτές οι συλλεγόμενες πληροφορίες, κατά την Microsoft, θα είναι οι ελάχιστες δυνατές και θα αξιοποιούνται μόνο για να βοηθιούνται οι χρήστες-καταναλωτές στον εντοπισμό των υπηρεσιών που τους ενδιαφέρουν.

 

Η Streetside άρχισε ήδη τις φωτογραφήσεις δρόμων στο Λονδίνο, αλλά έχει προς το παρόν αναβάλει τη συλλογή ασύρματων δεδομένων, μέχρι να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική της. «Πήραμε την απόφαση να αναβάλουμε τη συλλογή ασύρματων δεδομένων. Θέλουμε να το κάνουμε με το σωστό τρόπο», δήλωσε ο Κόπλιν.

 

Γερμανική ένσταση


Στη Γερμανία, η Microsoft υποχρεωτικά θα αναγκαστεί να προσφέρει σε κάθε κάτοικο που το επιθυμεί, τη δυνατότητα η κατοικία του να εξαιρεθεί από τις φωτογραφήσεις και την ηλεκτρονική χαρτογράφηση. Μετά την «κόντρα» με τη Google, οι γερμανικές Αρχές ξεκαθάρισαν ότι όποιος πολίτης θέλει, θα μπορεί να αυτό-εξαιρεθεί και ήδη περίπου 250.000 Γερμανοί δήλωσαν την σχετική απόφασή τους. Η Γερμανία επίσης κατέστησε σαφές ότι οποιαδήποτε μελλοντική υπηρεσία παρεμφερής με το StreetView της Google, θα πρέπει εξίσου να αποδεχτεί τη δυνατότητα αυτό-εξαίρεσης των πολιτών και, έτσι, το Streetside της Microsoft θα δίνει επίσης την ίδια δυνατότητα στους Γερμανούς.

 

Όμως σε άλλες χώρες η Microsoft μάλλον δεν θα προσφέρει την ίδια επιλογή, καθώς, όπως είπε, οι αρμόδιες Αρχές δεν φαίνεται να έχουν ανάλογες προτεραιότητες. Η εταιρεία δήλωσε ότι προχώρησε σε διαβουλεύσεις με ευρωπαϊκές Αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων και με φορείς όπως η Privacy International σχετικά με την ανάπτυξη του Streetside. Σε αυτό το πλαίσιο, η Microsoft έκανε γνωστό προτίθεται να ενημερώνει το κοινό έγκαιρα ότι θα γίνει λήψη φωτογραφιών σε μια πόλη, λειτουργώντας παράλληλα μια τηλεφωνική γραμμή και μια ιστοσελίδα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν περισσότερα.

 

Το Streetside κάποια στιγμή θα λειτουργήσει ως μια «ζωντανή» online υπηρεσία για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές υπολογιστικές συσκευές, παρέχοντας τοπικές πληροφορίες και σχετικές διαφημίσεις στους χρήστες.


protoselida

World Business

Xiaomi: Δυναμική ετήσια αύξηση

Xiaomi: Δυναμική ετήσια αύξηση

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία Xiaomi είχε τζίρο 174,9 δισεκατομμύρια γουάν (26 δισεκατομμύρια δολάρια) καταγράφοντας ετήσια αύξηση...

Media

Spiegel: Ανήσυχοι ή ρατσιστές οι γονείς στη Σάμο;

Spiegel: Ανήσυχοι ή ρατσιστές οι γονείς στη Σάμο;

Στις κινητοποιήσεις γονέων στη Σάμο καθώς και στην αποχή μαθητών ως αντίδραση για τη φοίτηση...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Αθλητικά

Πιτίνο: «Μας αρέσει η πίεση»

Πιτίνο: «Μας αρέσει η πίεση»

Επί ιταλικού εδάφους βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού, ενόψει της αυριανής (22/3, 21:45) κομβικής αναμέτρησης...

Τεχνολογία

Facebook: «Γυμνοί» 600.000.000 κωδικοί χρηστών

Facebook: «Γυμνοί» 600.000.000 κωδικοί χρηστών

Το Facebook παραδέχτηκε σήμερα ότι οι κωδικοί πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του είχαν αποθηκευτεί στους εσωτερικούς...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.