Κρίσιμες εξελίξεις στη Βρετανία το 2016

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον υπόσχεται "αποφασιστική μάχη" για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητά από την ΕΕ. Οι παρασκηνιακές επαφές με Μέρκελ και Ολάντ έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του για το 2016 θέτει ο Ντέιβιντ Κάμερον στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα. Εκτιμά πως η νέα χρονιά θα είναι καθοριστική για τη Βρετανία και την Ευρώπη υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να θωρακίσει τη χώρα από τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, και να αφήσει πριν αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

 

Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες

 

Με μια εμφανή στροφή προς το κέντρο, ο Ντέιβιντ Κάμερον υποστηρίζει ότι ο δρόμος για μια πραγματικά Μεγάλη Βρετανία που θα παίζει ρόλο στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι θα είναι μακρύς και ότι στόχος του ιδίου είναι να καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα για να παραμείνει μεγάλη και συνεκτική. "Η Βρετανία βρίσκεται στο κατώφλι μιας δεκαετίας ριζικών αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο, στην οποία η οικονομική ισχύς θα μεταμορφώσει τα κοινωνικά πρότυπα" τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

 

Στο θέμα της Ευρώπης εκτιμά ότι οι αμέσως επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι και θα απαιτήσουν σοβαρούς χειρισμούς από τον ίδιο προσωπικά για την γεφύρωση των διαφορών με τους εταίρους ως προς τις αλλαγές που ζητά, ώστε να ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο δημοψήφισμα το οποίο επιδιώκει να διεξαχθεί στα μέσα αυτής της χρονιάς. Αν και αποφεύγει να δώσει μεγάλη έμφαση στο θέμα Ευρώπη, τη στιγμή που η Βόρεια Αγγλία πλήττεται από καταστροφικές πλημμύρες, είναι γνωστό ότι ο κ. Κάμερον δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή τις παρασκηνιακές επαφές κυρίως με Βερολίνο και Παρίσι.

 

Πυρά κατά της νέας ηγεσίας των Εργατικών

 

Μάλιστα, έγκριτες πηγές αναφέρουν ότι Μέρκελ και Ολάντ, έχουν συμφωνήσει να προτείνουν στον Κάμερον τριετή αντί τετραετή στέρηση κοινωνικών επιδομάτων προς τους μετανάστες από την ΕΕ, έτσι ώστε να κλείσει το θέμα της εσωτερικής μετανάστευσης που εξελίχθηκε στο αγκάθι των διαπραγματεύσεων. Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε συμβιβαστικές προτάσεις, παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κάμερον κάνει κατά μέτωπο επίθεση στη νέα ηγεσία των Εργατικών, κατηγορώντας την για πολιτική συνθημάτων και αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, δίχως εναλλακτικό οικονομικό πρόγραμμα. "Τα προβλήματα δεν λύνονται εν μια νυχτί, αλλά με πρόγραμμα, σκληρή δουλειά και συντονισμό", καταλήγει στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, ο Ντειβιντ Κάμερον.

 

 

Πηγή: Deutsche Welle


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.