Οι Γάλλοι γυρίζουν την πλάτη σε Ολάντ-Σαρκοζί

Με τον πλέον σαφή τρόπο οι Γάλλοι δείχνουν σε δημοσκόπηση της Le Parisien ότι δεν επιθυμούν τις υποψηφιότητες των Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2017.

 

Όπως γράφει η Deutsche Welle, δημοσκόπηση που δημοσιεύει η έγκριτη γαλλική εφημερίδα Le Parisien δείχνει ότι η πλειοψηφία των Γάλλων δεν θέλει να δει τον νυν πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί ως υποψηφίους για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2017. Την ίδια στιγμή έχει ενδιαφέρον ότι το 37% των ερωτηθέντων θέλει ως υποψήφια την Μαρίν Λεπέν, ενώ το 33% ζητά την ενίσχυση του κεντρώου πολιτικά χώρου που εκπροσωπείται από τον Φρανσουά Μπαϊρού.

 

Πριν καλά καλά ξεκινήσει ο νέος χρόνος οι Γάλλοι δηλώνουν με σαφή τρόπου ότι επιθυμούν την πολιτική ανανέωση, ενόψει των προεδρικών εκλογών την άνοιξη τoυ 2017. Έτσι το 74%, δηλαδή τρεις στους τέσσερεις Γάλλους, δεν θέλει ν' ακούν πια για νέα υποψηφιότητα στην προεδρία του Φρανσουά Ολάντ ή του Νικολά Σαρκοζί.

 

Τα στοιχεία δίνει σημερινή δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Odoxa σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.050 ατόμων άνω των 18 ετών που δημοσιεύει η Le Parisien. Βάσει της δημοσκόπησης οι Γάλλοι απορρίπτουν και τον επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου Ζαν Λικ Μελανσόν και με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό 85% δεν θέλουν ν' ακούν για υποψηφιότητα της οικολόγου και πρώην υπουργού του Φρανσουά Ολάντ, της Σεσίλ Ντυφλό.

 

Ο μόνος από τους «παλιούς» πολιτικούς που είναι αποδεκτός από τους πολίτες είναι, τουλάχιστον σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Αλέν Ζιπέ πρώην πρωθυπουργός του Ζακ Σιράκ και δήμαρχος σήμερα του Μπορντώ, διότι έχει την αποδοχή τόσο του δεξιού χώρου με 71% όσο και του αριστερού με 62%. Στοιχεία που θα αμαυρώσουν σίγουρα τη σημερινή μέρα του Νικολά Σαρκοζί καθ' ότι ο Αλέν Ζιπέ είναι ο βασικός του αντίπαλος στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα της δεξιάς, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

 

Από τη νέα γενιά πολιτικών ο 38χρονος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν με ένα 55% θετικών σχόλιων εκφράζει καλύτερα τη θέληση των Γάλλων για ανανέωση, στη δεύτερη θέση ακολουθεί με ένα 43% η εγγονή του Λεπέν, Μαριόν-Μαρεσάλ Λεπέν.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.