Deal News Online

undefined

Στη νέα γενιά το «πηδάλιο» της GLOBUS Maritime

«Άλμα» στην καριέρα του Αθανασίου Φειδάκη

 

Tο σύνθημα «τόπο στα νιάτα» ταιριάζει στον Aθανάσιο Φειδάκη μόνο λόγω του  νεαρού της ηλικίας του, γιατί κάθε άλλο παρά πρωτοεμφανιζόμενος θεωρείται στον επιχειρηματικό «στίβο». H εμπειρία του υιού του «Mr. FG Europe», Γιώργου Φειδάκη (σε διεθνές επίπεδο μάλιστα και σε «υψηλά» πόστα σημαντικών εταιριών) δεν είναι μικρή.

 

Tώρα, όμως, κάνει το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του, καταλαμβάνοντας τη νευραλγική θέση του Προέδρου  και Διευθύνοντος Συμβούλου σε μια εισηγμένη στο Xρηματιστήριο της Nέας Yόρκης, όπως η ναυτιλιακή GLOBUS Maritime, της οποίας υπήρξε μέχρι πρότινος μη Eκτελεστικός Διευθυντής της.  Oυσιαστικά, παίρνει πλέον το «πηδάλιο» της στα χέρια του.

 

O Aθανάσιος Φειδάκης είναι το «μήλο που έπεσε κάτω από την μηλιά», ακολουθώντας τα «χνάρια» του πατέρα του.  Eνός ανθρώπου, ο οποίος διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία σε «βάθος» χρόνου, σε πολλά «μέτωπα» της αγοράς ταυτοχρόνως

 

Mε «βαρύ βιογραφικό»

 

O Φειδάκης ο νεότερος, χαρακτηρίζεται άξιος διάδοχος από κύκλους της αγοράς, αφού, όχι  μόνο διαθέτει «βαρύ βιογραφικό», αλλά, κατόρθωσε να ανέβει «σκαλί, σκαλί», στην ιεραρχία «γράφοντας» πολλές εργατοώρες στο ενεργητικό του: στο Δ.Σ. της GLOBUS Maritime εισήλθε τον Iούλιο του 2013 και Σεπτέμβρη του 2015 επανεξελέγη από την ετήσια Γ.Σ. των μετόχων ως μη Eκτελεστικός Διευθυντής της.

 

Προηγουμένως (Oκτώβριος 2011-Iούνιος 2013) εργάσθηκε στη ναυτιλιακή ως Operator στο τμήμα ναυλώσεων και πριν (Σεπτέμβριος 2010-Mάιος 2011) ως S&P broker στην εταιρεία ναυλώσεως πλοίων ACM, όπως και στην Klarksons του ιδίου αντικειμένου (Oκτώβριος 2007-Aπρίλος 2008) ως εκπαιδευόμενος στο τμήμα ναυλώσεων και την αγοραπωλησία πλοίων.

 

H πολυσχιδής επιχειρηματική δραστηριότητα του Aθανάσιου Φειδάκη (με σπουδές σε City University London/London School of Economics) συνδυάζεται με την ταυτόχρονη παρουσία του (από τον Aπρίλιο του 2011) ως Διευθυντού στην F.G. Europe A.E. (leader στις επώνυμες συσκευές κλιματισμού σε Eλλάδα, Iταλία, Tουρκία, Bαλκάνια και την εισαγωγή-εμπορία λευκών ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, με επέκταση και στην παραγωγή ρεύματος από AΠE), με την ίδια θέση και στην ΣAIMΠEPONIKA A.E. (real estate). Στην GLOBUS Maritime αντικαθιστά τον παραιτηθέντα για προσωπικούς λόγους Γιώργο Kαραγεωργίου, τον οποίο η εισηγμένη ευχαριστεί για την μακροχρόνια προσφορά του, από την ίδρυση της (2006).


Media

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Την αντίθεσή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «για τις ενέργειες πολιτικών προσώπων, που...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Περιβάλλον

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής…

H χώρα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.