Γεροβασίλη κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό

Βολές κατά της ΝΔ και του ΝΔ ΠΑΣΟΚ εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καταλογίζοντας στα δύο κόμματα αμηχανία και μικροπολιτική, αναφορικά με τη στάση τους στον διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σε δήλωση που έκανε στο Real.gr, κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι «αντιμάχονται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους» και επισημαίνει ότι μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου μεταρρύθμισης «είναι μια χρυσή ευκαιρία για την αντιπολίτευση να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό και εθνικής σημασίας διάλογο για την τελική διαμόρφωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Κυρίως όμως, με τις προτάσεις της, να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας».

 

«Παρατηρώ την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πραγματικότητα ενός διαλυμένου, από την πενταετή διακυβέρνησή τους, ασφαλιστικού συστήματος. Έχοντας εφαρμόσει έντεκα περικοπές μεταξύ 2010 και 2015, και ταυτόχρονα στραγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, με καταστροφικές πολιτικές όπως εκείνη του PSI, είναι απολύτως λογική η αμηχανία τους», δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «θα βρισκόμασταν μπροστά στην προοπτική μίας ακόμη οριζόντιας μείωσης, δίχως να εξασφαλίζεται βιωσιμότητα στο σύστημα».

 

«Αλλά ακόμη κι αν την απορρίπτει εντελώς, ας μας πει ποια εναλλακτική λύση προτείνει για τη βιωσιμότητα του συστήματος και την άρση των διογκωμένων αδικιών, από τα πρόσφατα μνημονιακά χρόνια. Αν πάλι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προτιμούν έναν αέναο κύκλο οριζόντιων μειώσεων, ας μας το πουν», προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.