Στουρνάρας: Ποτέ δεν πίστεψα στο Grexit

Εκτός κινδύνου πλέον οι καταθέσεις - «Είχα προειδοποιήσει για τα capital controls»

 

«Ποτέ δεν πίστεψα στο Grexit» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας και επισήμανε πως «το 2012 στρωθήκαμε στη δουλειά και ξεκίνησε μια ανοδική πορεία».

 

«Θέλω να πω ότι φυσικά υπάρχει διέξοδος, υπήρχαν και τότε δύσκολες διαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε και αποκάλυψε πως από τις αρχές του έτους είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τον κίνδυνο των capital controls.

 

«Το έλεγα κάθε εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά, «γιατί η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δεν ήταν συμβατή με τον στόχο να μείνουμε στην ευρωζώνη». Επίσης, αποκάλυψε ότι γνώριζε για το Plan B της εξόδου από το ευρώ και για αυτό το λόγο είχε ετοιμάσει τις άμυνες της χώρας.

 

Μιλώντας στη νέα εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» χαρακτήρισε ιστορικό ατύχημα το ότι δεν έκλεισε η αξιολόγηση το 14' και δεν έγινε η ρύθμιση του χρέους τότε. Πρέπει τώρα οι εταίροι να διορθώσουν το λάθος τους και να ρυθμίσουν το χρέος, τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

 

Πότε θα γίνει η άρση των περιορισμών, ρωτήθηκε - Αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ίσως και εντός του έτους, απάντησε και χαρακτήρισε επιτυχημένη την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

Μπορείτε να διαβεβαιώσετε τον κόσμο ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα bail in, ήταν η επόμενη ερώτηση. «Ναι» απάντησε κατηγορηματικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο καλό σενάριο, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να γίνει η ρύθμιση του χρέους και η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Όσο τηρούμε τις υποσχέσεις μας θα είναι θλιβερή μειοψηφία όσοι επιμένουν ακόμη στο Grexit, τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

 

«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας έπρεπε να επιβληθεί, είναι προοδευτικός φόρος» επέμεινε, και εστίασε στην αδυναμία του πολιτικού συστήματος να πείσει και τους αγρότες να πληρώσουν με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται δυσανάλογα τα αστικάακίνητα. Σε ότι αφορά στη συμφωνία με τη Ζίμενς εξήγησε πως έχει περάσει από τη Βουλή.

 

Για το περίφημο Forget it Yannis είπε πως ειπώθηκε πολλές φορές και όχι μόνο για τον Σόιμπλε. Στο θέμα της ρύθμισης του χρέους σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι η Ιφιγένεια στις εσωτερικές διαπραγματεύσεις των δανειστών. «Ελπίζω να διορθώσουν το λάθος τους και να προχωρήσουμε τώρα στη μείωση του χρέους».


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.