Γεροβασίλη: Βάζουμε τέλος στο πελατειακό κράτος

Το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση βρίσκεται στο επίκεντρο της εν εξελίξει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση θα έλθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διατάξεις του θα έχουν μεταβατικότητα, καθώς απαιτείται χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του.

 

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση δεν συνιστά πολιτική προσλήψεων, αλλά αξιολόγησης. Διευκρινίζουν, ότι στην βασική δομή του νομοσχεδίου υπάρχει μια δεξαμενή στελεχών, το Εθνικό Μητρώο το οποίο αποτελεί και τον πρώτο «πυλώνα» του νόμου, με την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση να αποτελούν τους άλλους δύο πυλώνες.

 

Στις υπηρεσίες του «στενού» δημοσίου τομέα θα υπάρξουν καινούργια οργανογράμματα, από τα οποία θα προκύψει και η θέση του θεσμικού γενικού γραμματέα με πενταετή θητεία. Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι θα υπάρξει σύστημα αξιολόγησης με νέο νόμο.

 

«Συζητήσαμε τις λεπτομέρειες ενός νόμου-τομή στην δημόσια διοίκηση της χώρας. Μια ριζοσπαστική-προοδευτική διοικητική μεταρρύθμιση, που δεν τόλμησαν κυβερνήσεις που όμνυαν, είτε στον δήθεν εκσυγχρονισμό, είτε στην δήθεν επανίδρυση του κράτους» δήλωσε από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Βάζουμε τέλος στο πελατειακό, κομματικό κράτος, δίνουμε ανάσα με εμπιστοσύνη στους δημόσιους λειτουργούς».


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.