Κατρούγκαλος: Στόχος να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις

Σκληρή χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί ότι είναι αδιαπραγμάτευτο, να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, είπε ότι δεν έχει αυταπάτες για τη διαπραγμάτευση, όμως τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με τους προηγούμενους, ότι συνέταξε η ίδια το σχέδιο της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό και όχι η τρόικα.

 

Για τις εισφορές, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «δεν θέλουμε οι μισθωτοί να είναι τα μόνιμα θύματα του ασφαλιστικού», παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η επιβάρυνση στον ελεύθερο επαγγελματία γίνεται πολύ μεγάλη.

 

Για αυτές τις περιπτώσεις, ο υπουργός Εργασίας είπε πως ήδη η ηγεσία του υπουργείου συζητά με τους ελεύθερους επαγγελματίες το άθροισμα της φορολογικής και της ασφαλιστικής επιβάρυνσης να μην είναι πάνω από ένα όριο.

 

Όπως είπε, ο Πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή, παρακολουθεί το ζήτημα του ασφαλιστικού, και προβαίνει σε διορθωτικές παρεμβάσεις.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.