Deal News Online

undefined

Το θέμα του χρέους έθεσε ο Παυλόπουλος στον Ντράγκι

Η αναδιάρθρωση του χρέους και οι προοπτικές της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, αλλά και με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Μπενουά Κερέ, την Τρίτη στη Φρανκφούρτη.

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν μέλη του επιτελείου του, αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας.

 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι με τον κ. Ντράγκι συζητήθηκε το ζήτημα των υποχρεώσεων που, όπως είπε, έχουν πλέον και οι εταίροι μετά το τέλος της αξιολόγησης.

 

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ζήτησε μετά το πέρας της αξιολόγησης -η οποία, όπως είπε, πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν- να υπάρξει εκπλήρωση των υποχρεώσεων και εκ μέρους των εταίρων, «διότι ο κανόνας pacta sunt servanda, δηλαδή όσα συμφωνήθηκαν πρέπει να τηρούνται, ισχύει όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους εταίρους μας».

 

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους –όχι στη βάση του κουρέματος αλλά με βάση τους κανόνες του ESM, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας- ενώ στάθηκε στην αντιμετώπιση των ελληνικών ομολόγων και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την πλευρά της ΕΚΤ, ώστε, όπως εξήγησε, «να γυρίσουμε στην ομαλότητα εκείνη, η οποία υπήρχε όταν δεν είχαμε αυτού του είδους την οικονομική κατάσταση που προέκυψε μετά την επιβολή των capital controls, και επιπλέον για να μπορέσουμε ακριβώς να τελειώσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα με τα capital controls που αποτελούν όπως είναι γνωστό μια τροχοπέδη στην ομαλή εξέλιξη του όλου τραπεζικού αλλά και του όλου οικονομικού μας συστήματος».

 

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η ΕΚΤ στην κρίση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Ντράγκι και τους συνεργάτες του.

 

Τόνισε δε ότι εξέφρασε στον κ. Ντράγκι τη συμπαράσταση για να συνεχίσει την προσπάθεια προκειμένου να καταστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «πραγματική κεντρική τράπεζα» και να έχει όλες τις δυνατότητες που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίζει ευχερέστερα και αποτελεσματικότερα τις μεγάλες κρίσεις που υπάρχουν και που δεν πρόκειται να τελειώσουν.


protoselida

World Business

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού της

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού…

Έως και το 25% του προσωπικού της θα απολύσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com...

Media

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ προωθεί διεθνή καμπάνια με τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά το...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.