Σαρκοζί: Ξέρω ότι έκανα λάθη που εξόργισαν πολλούς

Με διάθεση εξομολόγησης και αυτοκριτικής, ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, επιστρέφει τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας με ένα βιβλίο που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα και στο οποίο δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι έκανε λάθη και εξόργισε μερικούς ψηφοφόρους στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του από το 2007 έως το 2012.

 

Ο Σαρκοζί, ο οποίος δεν πέτυχε τον στόχο του να επανεκλεγεί καθώς ηττήθηκε από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολαντ, δεν έχει δηλώσει δημόσια ότι θα είναι υποψήφιος το 2017, όμως η πολύ προσεκτικά οργανωμένη παρουσίαση του βιβλίου θεωρείται ευρέως ότι αποτελεί την έναρξη μιας εκστρατείας.

 

Στο "La France pour la vie" (Γαλλία για μια ζωή, εκδ. Plon), ο Σαρκοζί, αρχηγός του συντηρητικού κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί, λέει πως δεν ήταν συνετό εκ μέρους του το ότι γιόρτασε την εκλογή του το 2007 στο γιοτ ενός γάλλου μεγιστάνα και, αργότερα στη διάρκεια της θητείας του, το ότι είπε σ' έναν εχθρικό παριστάμενο σε μια γεωργική έκθεση "χάσου από 'δω κακομοίρη". Περιγράφει επίσης κάποιες πολιτικές που μπορεί να προτείνει την ερχόμενη χρονιά.

 

Το βιβλίο θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η εποχή του Σαρκοζί έχει παρέλθει ενώ, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, ο εσωκομματικός αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ είναι δύο φορές δημοφιλέστερος από τον Σαρκοζί ως προεδρικός υποψήφιος των συντηρητικών για το 2017.

 

Ο πρώτος σταθμός στη διαδικασία αυτή είναι οι προκριματικές εκλογές των συντηρητικών τον Νοέμβριο.

 

Ο 60χρονος Σαρκοζί, ο οποίος κέρδισε την εξουσία λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, υποστηρίζει επίσης ότι θα έπρεπε να είχε κινηθεί ταχύτερα για να μεταρρυθμίσει τη γαλλική οικονομία ακυρώνοντας νόμους όπως αυτός που έθετε το νομικό πλαίσιο για την εβδομάδα των 35 ωρών εργασίας.

 

Η κατάργηση του φόρου μεγάλης περιουσίας είναι γι' αυτόν επίσης προτεραιότητα, όπως και η μείωση του φόρου εισοδήματος και το να εξασφαλίσει ότι ο φόρος στα κέρδη των εταιρειών δεν είναι υψηλότερος στη Γαλλία από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

Ο Σαρκοζί αναφέρει επίσης στο βιβλίο ότι, παρά τις αντιρρήσεις του για το νόμο που θέσπισαν οι σοσιαλιστές για να νομιμοποιήσουν το γάμο προσώπων του ίδιου φύλου, δεν θα επιδιώξει να ανατρέψει τη νομοθεσία.


protoselida

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.