Deal News Online

undefined

Ημερίδα για τη συμβολή της τεχνολογίας

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου αποτέλεσε το αντικείμενο της "NGO Day", μιας εκδήλωσης αφιερωμένης στους Μη-Κυβερνητικούς και Μη-Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, που διοργανώθηκε σήμερα για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Microsoft Ελλάς, στο Κέντρο Καινοτομίας της, σε συνεργασία με τη Eurocharity.

 

Προκειμένου να ενημερώσει τους οργανισμούς αυτούς για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το έργο τους, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η ίδια, εξασφαλίζοντάς τους δωρεάν λογισμικό, η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 τη διοργάνωση της εκδήλωσης NGO Day. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30 Μη-Κυβερνητικοί και Μη-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από την Microsoft.

 

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι η επένδυση στο κοινωνικό κεφάλαιο είναι ένα αντίδοτο στην κρίση, γι' αυτό και έχει μεγάλη σημασία η υποστήριξη ευρύτερων συμπράξεων, ιδίως αυτή την εποχή που η χώρα μας έχει ανάγκη τέτοιων πρωτοβουλιών.

 

Η υπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα και με το οποίο θα μπορούν να δημιουργηθούν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, μέσα από τις οποίες θα υπάρξουν αποτελέσματα για τη στήριξη της απασχόλησης, αλλά και για προφορά δράσεων κοινωνικού σκοπού.

 

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα δώσει δουλειά σε 55.000 ανέργους, καθώς και στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης που θα δημιουργηθούν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, αρχής γενομένης από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το πρόγραμμα της οποίας τέθηκε σε ισχύ σήμερα.

 

Η κα Κατσέλη ανέφερε ακόμα ότι προσβλέπει στη συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και με τις ΜΚΟ, και πρότεινε αμέσως μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου να διοργανωθεί μία ημερίδα, ώστε να συντονιστούν καλύτερα οι διάφοροι φορείς και να υπάρξει ένα θετικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα για την κοινωνία.

 

Η Λία Κομνηνού, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Microsoft Ελλάς, παρουσίασε το σχετικό πρόγραμμα της εταιρίας σχετικά με τις διευκολύνσεις που παρέχει στους ΜΚΟ.

 

Για το πώς αξιοποίησαν την τεχνολογία, μίλησαν ο Μάνος Λαλόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού "Κέντρο Ζωής" και ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", επισημαίνοντας τα οφέλη στη βελτίωση της εσωτερικής τους οργάνωσης και στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των στόχων τους. Στη συνέχεια, στελέχη της Microsoft αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους προϊόντα πληροφορικής της εταιρίας, όπως η σουίτα γραφείου Microsoft Office και η επιχειρηματική λύση Microsoft Dynamics CRM, μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί αντιμετωπίζουν σήμερα εν μέσω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, το ζήτημα της διασφάλισης της διαφάνειας, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της πραγματοποίησης συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο Ηλίας Δεσποτόπουλος των "Special Olympics Athens 2011", η Εύη Χαβελέ της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και ο Γιώργος Πετρογιάννης της ελληνικής Greenpeace.

 

Από την πλευρά του, ο Peter Michel Heilmann, πρόεδρος της EuroCharity, ανέφερε ότι η οργάνωση "στηρίζει ενεργά κάθε δυναμική πρωτοβουλία που αναδύεται μέσα από την κοινωνία των πολιτών και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Στεκόμαστε έμπρακτα αρωγός στο κοινωνικό έργο πάνω από 300 ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, ενώ με αφορμή το χαρακτηρισμό του 2011 ως Ευρωπαϊκού Έτους για τον Εθελοντισμό, υλοποιούμε στοχευμένες καμπάνιες με κεντρικό πρόσωπο την Χρυσή Ολυμπιονίκη και Πρέσβειρα Καλών Πρακτικών της EuroCharity κα Σοφία Μπεκατώρου".


World Business

HSBC: Μελετά έξοδο από τη λιανική τραπεζική των ΗΠΑ

HSBC: Μελετά έξοδο από τη λιανική τραπεζική των…

Η HSBC εξετάζει το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής εξόδου από τη λιανική τραπεζική στις ΗΠΑ, καθώς περιορίζονται...

Media

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2...

Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Αθλητικά

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.