Deal News Online

undefined

Οργανική ανάπτυξη 3-5% της Henkel

"Οργανική ανάπτυξη 3-5% της Henkel αναμένεται για το 2011, καθώς και προσαρμοσμένο περιθώριο κερδών προ φόρων της τάξης του 13%. Ακόμη, εκτιμάται ότι θα επέλθει αύξηση 10% και στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά προνομιούχο μετοχή", σύμφωνα με τον κ. Κάσπερ Ρόρστερντ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

 

Στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,70 ευρώ ανά κοινή μετοχή και 0,72 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα διανεμόμενα μερίσματα υπερβαίνουν σημαντικά τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, που είχαν διαμορφωθεί στα 0,51 ευρώ και 0,53 ευρώ, αντίστοιχα. Επίσης, ο Δρ. Νόρμπερτ Ράιτχοφερ εξελέγη μέλος της Επιτροπής των Μετόχων. Ο κ. Ράιτχοφερ διαδέχεται το Δρ. Ούλριχ Χάρτμαν, ο οποίος παραιτήθηκε από την Επιτροπή των Μετόχων, μετά το πέρας της ετήσιας γενικής συνέλευσης του 2010.

 

Σημειώνεται ότι όλα τα ψηφίσματα, που είχαν τεθεί στην ατζέντα της συνέλευσης και οι εισηγήσεις του ΔΣ της εταιρείας, υπερψηφίστηκαν από τους παρόντες μετόχους. Περίπου 2000 μέτοχοι με δικαίωμα ψήφου παρέστησαν στη συνέλευση.

 

Η Henkel επιβεβαιώνει τους στόχους της για το χρηματοοικονομικό έτος 2012

 

Με βάση τις επιτυχημένες επιδόσεις, για το χρηματοοικονομικό έτος 2010, ο κ. Ρόρστερντ επαναβεβαίωσε τους οικονομικούς στόχους, που έχουν τεθεί για το 2012. «Τα αποτελέσματά μας ήταν εξαιρετικά το 2010. Η Henkel σημείωσε την καλύτερη χρονιά της ιστορίας της. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις στρατηγικές προτεραιότητές μας και αισθανόμαστε σίγουροι για την επίτευξη των στόχων μας», δήλωσε ο κ. Ρόρστερντ. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τους στόχους για το χρηματοοικονομικό έτος 2011, οι οποίοι είχαν ανακοινωθεί στην ετήσια συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το Φεβρουάριο.

 

Από την πλευρά της, η Δρ. Σιμόνε Μπάγκελ - Τραχ, πρόεδρος της Επιτροπής των Μετόχων και του Εποπτικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο και όλους τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα, που επιτεύχθηκαν, την αφοσίωση και τη δέσμευση, που επέδειξαν, κατά το προηγούμενο έτος. «Χάρη στη δέσμευση και στο υψηλό κίνητρο της ομάδας μας σε όλο τον κόσμο, καταφέραμε να επεκτείνουμε τις θέσεις μας στην αγορά, σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας, αυξάνοντας τόσο τις πωλήσεις όσο και τα κέρδη», σημείωσε.

 

Αναφερόμενος στο οικονομικό περιβάλλον, ο κ. Ρόρστερντ επανέλαβε την ανάγκη συνεχούς αναθεώρησης και προσαρμογής των δομών της εταιρείας. «Παρότι η οικονομική κατάσταση στις περισσότερες αγορές έχει σταθεροποιηθεί, δεν μπορούμε να επιβραδύνουμε τις προσπάθειές μας να κάνουμε τη Henkel ακόμα καλύτερη. Για να εξασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε μπροστά από τον ανταγωνισμό στις απαιτητικές διεθνείς αγορές, πρέπει να προσαρμόσουμε περαιτέρω τις υπάρχουσες δομές και τις ροές εργασιών, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην καινοτομία - και θα το κάνουμε», τόνισε.

 

Επιπλέον, χαρακτήρισε τη στενότερη συνεργασία με τους πελάτες και την περαιτέρω ενίσχυση των κορυφαίων brands της Henkel ως βασικούς παράγοντες για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι καθοριστικό ρόλο για την εταιρεία θα παίξουν οι καινοτομίες και η περαιτέρω επέκταση στις αναδυόμενες αγορές. Ήδη, το 41% των πωλήσεων της Henkel προέρχεται από αυτές τις αγορές, με την εταιρεία να στοχεύει στην αύξηση αυτού του μεγέθους στο 45%, έως τα τέλη του 2012.

 

Τέλος, ο ίδιος ανέδειξε τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης για τη Henkel. «Στα τέλη του 2010, είχαμε ήδη επιτύχει τους στόχους αειφορίας, που είχαμε θέσει για το 2012», υπογράμμισε. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να εφησυχάσει σε αυτό τον τομέα, αναφέροντας: «Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, έχουμε την πρόθεση να αναπτύξουμε περαιτέρω και να δρομολογήσουμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική αειφορίας της εταιρείας μας».


protoselida

World Business

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της αγοράς

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της…

O Ολλανδός ζωγράφος και ο Banksy οδήγησαν τη δημοπρασία του Sotheby’s στα 192,7 εκατ. δολάρια

Αθλητικά

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020 επιστρέφει

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020…

Στο επίκεντρο του δρομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται τo Skyros Run 2020 που διοργανώνεται από τον Δημο...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.