8ο Συνέδριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

Το 8ο Συνέδριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στο Royal Olympic Hotel, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.).

 

Οι ιατροί - Σύμβουλοι Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής ανέπτυξαν μία πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως επιστημονική τεκμηρίωση των αρχών και της μεθοδολογίας αυτής της νέας φυσικής και ολιστικής θεραπευτικής μεθόδου, η οποία θεωρείται η συνέχεια της Ιπποκρατείου Iατρικής, λαμβάνοντας όμως υπόψη της τα επιστημονικά δεδομένα του 21ου αιώνα.

 

Τα θέματα που ανεπτύχθησαν περιελάμβαναν:

 

-Την εξήγηση της έναρξης της παθολογίας σε κυτταρικό επίπεδο.

 

-Τα 5 θεμέλια της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

 

-Το φαινόμενο του αντιδραστικού σακχάρου και πως ενώ δεν ανιχνεύεται με τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις οδηγεί σταδιακά στην εμφάνιση του διαβήτη τύπουΙΙ αλλά και σε πολλές άλλες παθήσεις, ειδικά του καρδιοαγγειακού συστήματος.

 

-Τη σημασία που έχει ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα, όχι μόνο για την πρόληψη κατά του διαβήτη αλλά και την υγεία του κεντρικού νευρικού συστήματος, για πρόληψη της κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών και νευροφυτικών προβλημάτων, για πρόληψη των αυτοάνοσων νοσημάτων και γενικά για την υγεία του συνόλου του οργανισμού μέσω του άξονα εγκεφάλου -εντέρου.

 

-Τον σημαντικό ρόλο των ορθομοριακών θρεπτικών στοιχείων για τις κυτταρικές λειτουργίες και τη σημασία της σωστής αποτοξίνωσης.

 

-Τη ζωτική σημασία του πιο σημαντικού θρεπτικού στοιχείου για τη λειτουργία των κυττάρων που είναι το ορθομοριακό νερό.

 

Οι ιατροί - Σύμβουλοι Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής παρουσίασαν επίσης πολλά κλινικά περιστατικά που ενώ θεωρούνται «ανίατα», ανταποκρίθηκαν με άριστα αποτελέσματα στην ορθομοριακή διατροφική αγωγή.

 

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου, όπως προτάθηκαν από τον πρόεδρο της κ. Γεώργιο Μηνούδη, ήταν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά ασθένειες, αλλά επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας. Η μονή πρόληψη είναι η συνεχής αναβάθμιση αυτών των επίπεδων μέσω της σωστής νοοτροπίας, διατροφής και τρόπου ζωής, όπως προτείνεται από την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική μέσω των 5 θεμελίων της.

 

Τέλος, η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική είναι η βάση και το θεμέλιο, στο οποίο συμβατική ιατρική και εναλλακτικές προσεγγίσεις μπορούν να έχουν πιο γρήγορα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα, χωρίς υποτροπές. Είναι η μόνη μέθοδος που δρα, όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και προληπτικά.

 

«Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με ένα τόνο θεραπείας».


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.