Πάνω από τα 30 δολ. το πετρέλαιο

Πάνω από τα επίπεδα των 30 δολαρίων ενισχύεται σήμερα η τιμή του «μαύρου χρυσού», εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί εκτός του οργανισμού ίσως βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία για να αντιμετωπίσουν την υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά πετρελαίου.

 

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) κάλεσε εκ νέου τους ανταγωνιστές παραγωγούς να μειώσουν την προσφορά πετρελαίου παράλληλα με τα δικά του μέλη, αλλά η Ρωσία, που θεωρείται η χώρα-κλειδί στην όποια συμφωνία, μέχρι στιγμής αρνείται να συνεργαστεί.

 

Ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου Αντέλ Αμπντέλ Μαχντί δήλωσε σήμερα ότι διαβλέπει «κάποια ευελιξία» για μια συμφωνία. Μια τέτοια ιδέα ανακινείται και απορρίπτεται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

 

Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχυόταν κατά 37 σεντς στα 30,87 δολάρια το βαρέλι στις 14:14 ώρα Ελλάδας, ανακάμπτοντας από τις προηγούμενες απώλειές του. Στις 20 Ιανουαρίου, υποχώρησε στα 27,10 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2003.

 

Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 34 σεντς στα 30,68 δολάρια.

 

«Χωρίς συμφωνία για την παραγωγή, τα θεμελιώδη υποδεικνύουν χαμηλότερες τιμές», σχολίασε ο Ντέιβιντ Χάφτον από την εταιρία PVM. «Με μια συμφωνία, το πετρέλαιο γίνεται μια αγορά της τάξης των 40-60 δολαρίων το βαρέλι».

 

Παρά την κατάρρευση των τιμών και των περικοπών στις δαπάνες σε μεγάλο τμήμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας, οι μεγάλες παραγωγοί του ΟΠΕΚ εμμένουν στα επενδυτικά τους σχέδια ενώ κάποιοι σκοπεύουν να αυξήσουν την προσφορά.

 

Ο κίνδυνος οι τιμές να διατηρηθούν χαμηλές για μεγαλύτερο διάστημα δεν αποτρέπει το Κουβέιτ από το να επενδύσει σε ενεργειακά έργα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Kuwait Petroleum Corp, απηχώντας ανάλογα σχόλια του προέδρου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Σαουδικής Αραβίας.


protoselida

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.