Στο 17,8% η απόδοση του 24ετούς ομολόγου

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων εν μέσω εντεινόμενων φημών περί αναδιάρθρωσης του Δημοσίου Χρέους.

 

Αποτέλεσμα των πιέσεων ήταν να ξεπεράσει το 13% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα έχουν διαμορφωθεί και οι αποδόσεις των πιο βραχυχρόνιων τίτλων. Ενδεικτικά η απόδοση του 24ετούς ομολόγου άγγιξε το 17,8%.

 

Η φημολογία για την αναδιάρθρωση κορυφώθηκε σήμερα μετά από τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο Wolfgang Schauble άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ αναφορικά με τις προοπτικές της Ελλάδας να ξαναβγεί στις αγορές το 2012, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: "Η Ελλάδα την επόμενη χρονιά έχει μεγάλες ανάγκες κεφαλαίων. Είναι καθοριστικό, η Ελλάδα να πείσει τις αγορές με την υλοποίηση των αυστηρών όρων εξυγίανσης".

 

Η αβεβαιότητα που υπάρχει για το κατά πόσο είναι διατηρήσιμο το Δημόσιο χρέος αντανακλάται και στην νέα άνοδο που σημειώνουν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι της χρεοκοπίας (τα περίφημα CDS) των οποίων η απόδοση ξεπέρασε το 1,06%.

 

Στην αγορά συναλλάγματος μικρή διόρθωση εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία του ευρώ μετά το ανοδικό ράλι των τελευταίων ημερών. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4431 δολάρια από το επίπεδο των 1,4443 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4401 δολάρια.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ εμφανίστηκε σήμερα έντονη συναλλακτική δραστηριότητα η οποία πιθανότατα οφείλεται σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 231 εκατ. ευρώ.

 

Εξαυτών τα 29 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 202 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,12 με 97 εκατ. ευρώ και στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 32 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε στο 9,96% από 9,39% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 13,36% από 12,84% χθες έναντι 3,40% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου άγγιξε το επίπεδο ρεκόρ, 12,93%.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,10% από 2,09% χθες στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,87% στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,62% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,33% από 1,32% και ο μήνας διαμορφώθηκε στο 1,15%.

 

Διαβάστε επίσης: Άνοδος άνω του 13% για το spread 


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego πηγαίνει η νέα τηλεοπτική άδεια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μετά από απόφαση...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.