Στο 17,8% η απόδοση του 24ετούς ομολόγου

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων εν μέσω εντεινόμενων φημών περί αναδιάρθρωσης του Δημοσίου Χρέους.

 

Αποτέλεσμα των πιέσεων ήταν να ξεπεράσει το 13% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα έχουν διαμορφωθεί και οι αποδόσεις των πιο βραχυχρόνιων τίτλων. Ενδεικτικά η απόδοση του 24ετούς ομολόγου άγγιξε το 17,8%.

 

Η φημολογία για την αναδιάρθρωση κορυφώθηκε σήμερα μετά από τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο Wolfgang Schauble άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ αναφορικά με τις προοπτικές της Ελλάδας να ξαναβγεί στις αγορές το 2012, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: "Η Ελλάδα την επόμενη χρονιά έχει μεγάλες ανάγκες κεφαλαίων. Είναι καθοριστικό, η Ελλάδα να πείσει τις αγορές με την υλοποίηση των αυστηρών όρων εξυγίανσης".

 

Η αβεβαιότητα που υπάρχει για το κατά πόσο είναι διατηρήσιμο το Δημόσιο χρέος αντανακλάται και στην νέα άνοδο που σημειώνουν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι της χρεοκοπίας (τα περίφημα CDS) των οποίων η απόδοση ξεπέρασε το 1,06%.

 

Στην αγορά συναλλάγματος μικρή διόρθωση εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία του ευρώ μετά το ανοδικό ράλι των τελευταίων ημερών. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4431 δολάρια από το επίπεδο των 1,4443 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4401 δολάρια.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ εμφανίστηκε σήμερα έντονη συναλλακτική δραστηριότητα η οποία πιθανότατα οφείλεται σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 231 εκατ. ευρώ.

 

Εξαυτών τα 29 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 202 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,12 με 97 εκατ. ευρώ και στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 32 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε στο 9,96% από 9,39% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 13,36% από 12,84% χθες έναντι 3,40% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου άγγιξε το επίπεδο ρεκόρ, 12,93%.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,10% από 2,09% χθες στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,87% στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,62% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,33% από 1,32% και ο μήνας διαμορφώθηκε στο 1,15%.

 

Διαβάστε επίσης: Άνοδος άνω του 13% για το spread 


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.