Ιδρύει think tank ο Δασκαλόπουλος

Στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου οργανισμού έρευνας και ανάλυσης – think tank υπό την επωνυμία διαΝΕΟσις (www.dianeosis.org) προχωρά ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

 

«Η διαΝΕΟσις ως στόχο έχει την παραγωγή ιδεών και προτάσεων μέσα από την εκπόνηση επιστημονικών μελετών, δημοσιογραφικών ερευνών και την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Δασκαλόπουλος.

 

Ολόκληρη η δήλωση:

 

«Η κρίση για την Ελλάδα φαίνεται να αποτελεί μια νέα κανονικότητα. Η χώρα εξακολουθεί να παράγει ελλείμματα, το χρέος μας παραμένει υψηλό, η παραγωγική οικονομία δεν έχει αναταχθεί, βασικές μεταρρυθμίσεις λιμνάζουν.

 

Η αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου με τεκμηριωμένα στοιχεία και η ανάπτυξη εφαρμόσιμων προτάσεων χωρίς δογματισμούς, προκαταλήψεις και κομματικές αγκυλώσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής για ανάπτυξη με περισσότερες ευκαιρίες – ιδιαίτερα για τους νέους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβα την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός ανεξάρτητου οργανισμού έρευνας και ανάλυσης – think tank υπό την επωνυμία διαΝΕΟσις -www.dianeosis.org», είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει, «Η διαΝΕΟσις ως στόχο έχει την παραγωγή ιδεών και προτάσεων μέσα από την εκπόνηση επιστημονικών μελετών, δημοσιογραφικών ερευνών και την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας .

 

Η θεματολογία προκύπτει από τα επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής κοινωνίας, της φτώχειας, της φορολογίας, της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης, των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας κ.α. και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης μέσω ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων πολιτικών.

 

Με την πεποίθηση ότι η παραπάνω θεματολογία εμπίπτει στα άμεσα ενδιαφέροντά σας και ευελπιστώντας σε μια μελλοντική εποικοδομητική συνεργασία, σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο στον Καναδά

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο…

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.