Σημαντική αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Σημαντική αύξηση εμφάνισαν οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα Ελληνικά Λιμάνια Κρουαζιέρας το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ).

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΙΜΕ, η χρονιά που πέρασε κατέγραψε μια σημαντική αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα Ελληνικά Λιμάνια Κρουαζιέρας, από 3.826 αφίξεις το 2014 σε 4.279 αφίξεις το 2015. Αύξηση 12%, φτάνοντας στο επίπεδο του 2013 – χρονιάς σταθμό στις αποδόσεις της Ελληνικής Κρουαζιέρας).

 

Οι αφίξεις – επισκέψεις των επιβατών κρουαζιέρας το 2015 σταθεροποιήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2014. Παρ΄όλο που υπολείπονται των επισκέψεων στα επίπεδα του 2013, δείχνουν ότι η χώρα έχει σταθεροποιήσει το επίπεδο των 5.000.000 επισκέψεων επιβατών στα Λιμάνια Κρουαζιέρας, καθιστώντας την Ελλάδα σαν την σταθερή τρίτη δύναμη κρουαζιέρας στη Μεσόγειο (η οποία είναι ο δεύτερος προτιμώμενος προορισμός Κρουαζιέρας στον Κόσμο).

 

Επιπλέον, παρατηρείται, ότι η πρώτη δεκάδα προορισμών (Πειραιάς, Σαντορίνη, Μύκονος, Κέρκυρα, Κατάκολο, Ρόδος, Ηράκλειο, Κεφαλληνία –Ιθάκη, Πάτμος και Σούδα-Χανιά), παραμένουν αμετακίνητα στην κορυφή των προτιμήσεων της αγοράς.

 

Σημειώνεται ωστόσο, ανάδειξη και διατήρηση της θέσης τους τα τελευταία χρόνια και άλλων λιμανιών ως νέοι προορισμοί προτίμησης με ανοδική τάση (Βόλος, Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Χίος, Ιτέα, Λήμνος, Σκιάθος).

 

Στα Λιμάνια – προορισμούς Κρουαζιέρας, τα οποία αντιμετωπίζουν άμεσα την προσφυγική κρίση, σημειώνονται διαφορετικές διακυμάνσεις. Αύξηση σε Ρόδο και Χίο. Σταθερότητα στην Μυτιλήνη και πτώση στην Κω και Σάμο.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Τεχνολογία

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Η Europol ανησυχεί για το γεγονός ότι τα αναβαθμισμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G θα παρεμποδίζουν...

Τουρισμός

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και…

Με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.